Foto: PantherMedia / Scanpix
Maailm
21. veebruar 2017, 21:32

Ameerika paljasjalgne rändur hukkus oma matka 100. päeval (27)

Noor poeet, keskkonnakaitsja ja vegan väljendas protestimeelsust sellega, et võttis kingad jalast, et kõndida läbi USA ja oma jalgsiretk ka sotsiaalmeediasse salvestada. Tema elu katkes Florida maanteel.

Ajakiri Men’s Journal kirjutab 33-aastasest Mark Baumerist, kes ei olnud tavaline aktivist. Oma veebilehel võttis Baumer muu hulgas sõna kapitalismi, frakkimise ja Donald Trumpi vastu. Tema stiil ja sõnum meeldisid tuhandetele jälgijatele üle Facebooki, Snapchati, Instagrami, Twitteri ja Youtube’i. Noormees reisis jalgsi ka varem ja oli Ameerika aktivistide seas väikestviisi kuulsus juba 2006. aastast.

Mark alustas teekonda oma kodust Rhode Islandil ja jõudis Ohiosse, kus karged ilmaolud sundisid teda hüppama bussi peale, et paljasjalgset retke lõunaosariikides jätkata. Ta lootis, et tema protestirännak aitab pöörata tähelepanu frakkimisele ja looduskaitsele. Matka jooksul kogus Mark raha keskkonnaorganisatsioonile FANG Collective.

21. jaanuaril, oma rännaku 100. päeval, hukkus Mark Florida osariigis. Ta kõndis autotee serval, kui läheneva maasturi juht kaotas juhitavuse ja sõitis teelt välja. Markil oli seljas helkurvest.

Marki eesmärgiks oli koguda FANG Collective’ile 10000 dollarit. Praeguseks on see summa mitmekordselt ületatud. Tema viimast videot, mille ta postitas enne saatuslikku õnnetust, saab vaadata siin: