Leverkuseni Bayeri poolkaitsja Julian Brandt ja Madridi Atletico ründaja Fernando Torres.Foto: FEDERICO GAMBARINI
Meistrite liiga
22. veebruar 2017, 08:20

STATISTIKAPOMM | Uskumatud ja kummalised faktid imelise Meistrite liiga õhtu kohta

Jalgpalli Meistrite liiga pakkus teisipäeval kaks nauditavat etendust, kus löödi erakordselt palju väravaid. Manchester City alistas kodus 5:3 Monaco ja Madridi Atletico võõrsil 4:2 Leverkuseni Bayeri. Põnevast statistikast puudus pole!

1 kord on Meistrite liiga play-off'is löödud rohkem väravaid kui eilse Man City - Monaco mängu kaheksa tabamust. 2005. aasta 8. märtsil mängitud kaheksandikfinaali kordusmängus purustas Lyoni Olympique 7:2 Bremeni Werderi.

2. korda lõi Atletico Meistrite liiga play-off'is võõrsil kaks või rohkem väravat. Varem juhtus see ainult 2014 kevadel, kui võõrsil alistati 3:1 Chelsea.

2 väravat, mis Radamel Falcao (Monaco) eile Manchesteris City'le lõi, on sama palju, kui ta suutis terve Man Unitedis veedetud hooaja jooksul (Falcao käis 2014-15 platsil 15-s Manchesteris peetud mängus).

Monaco ründaja Radamel Falcao. Foto: PAUL ELLIS

3,2% klubidest, kes eurosarjas avamängus kodus 2:4 kaotanud (nagu Leverkusen), on kokkuvõttes edasi pääsenud.

4 väravat suutis Atletico Meistrite liigas võõrsil lüüa alles teist korda - 1996. aasta 25. septembril purustati Poolas 4:1 Lodzi Widzew.

5 järjestikust penaltit on Manchester City väravavahid Meistrite liigas tõrjunud (Willy Caballero tõrjus eile seisul 1:2 Rademel Falcao löögi, kes on nüüd sel Meistrite liiga hooajal eksinud mõlema penaltiga).

Willy Caballero tõrjus penalti. Man City puurivahid on peatanud viis viimast penaltit, millega meeskond Meistrite liigas silmitsi olnud. Foto: OLI SCARFF

6 Leverkusen - Atletico mängus löödud väravat on sama palju, kui neljas eelmises nendevahelises mängus kokku!

13. värava Atletico kasuks Meistrite liigas lõi eile prantslane Antoine Griezmann. Sellega sai temast klubi kõigi aegade edukaim väravakütt Meistrite liigas - enne eilset tabamust jagas Griezmann 12 tabamusega esikohta Luis Aragonesiga, kes juhtis Hispaania 2008. aastal EM-tiitlini.

14 väravat ühe päevaga on Meistrite liiga play-off'i parim näitaja pärast 2009. aasta 10. märtsi, kui nägi 19 väravat. Aga toona toimus neli, mitte kaks mängu...

18 aastat ja 63 päeva vanusena Monaco kasuks skoorinud Kylian Mbappe on nooruselt teine mees, kes Meistrite liiga play-off'is värava löönud. Alla jääb ta vaid Bojan Krkicile, kes tabas 17 aasta ja 217 päeva vanusena.

Kylian Mbappe. Foto: Phil Noble

27 Meistrite liigas löödud väravaga hoiab Man City ründaja Sergio Aguero lõuna-ameeriklaste vastavas pingereas kolmandat kohta. Eespool on Lionel Messi (93) ja Kaka (30). Agueorga samal pulgal on Rivaldo.

29 väravat on Meistrite liiga kaheksandikfinaalide avamängude rekord, kusjuures kaks mängu on veel ees. Senine tippmark oli hooaja 2013-14 26 väravat. Boonusfakt: 2004 ja 2007 kevadel saavutati sama väravate arv (29) kõigi 16 kaheksandikfinaalmatši peale!

40% klubidest, kes eurosarjas avamängus võõrsil 3:5 kaotanud (nagu Monaco), on kokkuvõttes edasi pääsenud.

60% klubidest, kes eurosarjas avamängus kodus 5:3 võitnud (nagu Man City), on kokkuvõttes edasi pääsenud.

96,8% klubidest, kes eurosarjas avamängus võõrsil 4:2 võitnud (nagu Atletico), on kokkuvõttes edasi pääsenud.

1999. aasta 11. juunil sündinud Kai Havertzist (Leverkuseni Bayer) sai esimene Meistrite liigas algkoosseisu kuulunud pallur, kes sündinud pärast 1999. aasta Meistrite liiga finaali (Man United - Müncheni Bayern 2:1).

Madridi Atletico võib end kindlana tunda - eurosarjades on 96,8% klubidest, kes avamängu 4:2 võitnud, kokkuvõttes edasi pääsenud. Foto: PATRIK STOLLARZ