Johanna Matintalo.Foto: Twitter @matintalo
Talisport
22. veebruar 2017, 09:40

MULTITALENDID! Soome Lahti MM-koondises on meie põhjanaabrite meistrid kergejõustikus ja maastikurattasõidus (1)

Täna Soomes Lahtis algaval põhja suusaalade MMil on võõrustajate murdmaakoondises Johanna Matintalo ja Kusti Kittilä, kes on tulnud Soome meistriks vastavalt 800 m jooksus ja maastikurattasõidus.

20aastane Matintalo on viimastel aastatel olnud Soome üks paremaid noorsuusatajaid ning võitis kolm nädalat tagasi USAs toimunud juunioride ja U23 MMilt suusavahetusega sõidus hõbeda.

Esimesed murdmaasuusatamise MK-sarja punktid teenis Matintalo möödunud nädalavahetusel Otepääl, kui oli 10 km klassikasõidus 12. Võitjale Marit Björgenile kaotas soomlanna 2.04,4.

2013. aasta Soome kergejõustiku meistrivõistlustelt võitis Matintalo 800 meetri jooksus kulla. Tema isiklik rekord 800 meetri jooksus on 2.05,87.

Miks pöördus soomlanna aga suusatamise poole? Nimelt avastasid arstid paari aasta eest, et jalaprobleemide tõttu pole Matintalol võimalik kergejõustikus tippu tõusta.

35aastane Kittilä, kes töötab piirivalvurina, on Eesti suusasõbrale tuttav suusasprinter. 2012. aastast alates hakkas ta võistlema ka maastikurattasõidus ning võitis tunamullu maratonidistantsil kulla.