Ksenija Balta.Foto: Aldo Luud
Kergejõustik
22. veebruar 2017, 17:17

Kergejõustiku EM-koondis kasvas kaks korda suuremaks (2)

3.–5. märtsil toimuvatel Euroopa sisemeistrivõistlustel Belgradis võistleb kuus Eesti kergejõustiklast.

Kui Ksenija Balta (kaugushüpe), Maicel Uibo (seitsmevõistlus) ja Kristjan Rosenberg (seitsmevõistlus) täitsid EMi normi ja lunastasid seeläbi tiitlivõistluse pääsme, siis Kätlin Piirimäe (kuulitõuge), Merilyn Uudmäe (kolmikhüpe) ja Henrik Kutberg (kaugushüpe) normi ei täitnud. Nemad lähevad Serbiasse alaliidu juhatuse otsusega.

Eesti Kergejõustikuliidu tehniline sekretär Kristel Berendsen selgitas, et iga riik saab ühe sportlase välja anda alal, kus neil normitäitjat ei ole. Pärast nädalavahetusel toimunud Eesti meistrivõistlusi kogunes alaliidu juhatus ning tegi ettepaneku kokku viiele normi mittetäitnud sportlasele, lisaks eelmainitud kolmikule ka Andi Noodale (1500 m) ja Jaak-Heinrich Jagorile (400 m). Nemad EMile siiski ei sõida: Noot haigestus ja lõpetas sisehooaja, Jagor läheb laagrisse ja valmistub suveks.

Henrik Kutberg. Foto: Aldo Luud

Kuna Ksenija Balta täitis EMi normi ka 60 m jooksus, siis esialgu antakse ta võistluseks ilmselt üles. Samas on Balta meediale kinnitanud, et soovib Belgradis vaid kaugushüppes osaleda. Naiste sprindis poleks Eesti saanud kedagi teist EMile võistlema saata, kuna Baltal on norm juba täidetud.

Eesti koondis Belgradi sise-EMiks:

1. Ksenija Balta - 60m (tänavuse sisehooaja tippmark 7,33) ja kaugushüpe (-)

2. Maicel Uibo – seitsmevõistlus (-)

3. Kristjan Rosenberg – seitsmevõistlus (5986)

4. Kätlin Piirimäe – kuulitõuge (16.10)

5. Merilyn Uudmäe – kolmikhüpe (13.40)

6. Henrik Kutberg – kaugushüpe (7.68)