Karl-August TiirmaaFoto: Aldo Luud
Talisport
23. veebruar 2017, 18:21

ÕL LAHTIS | Eesti kahevõistleja andis viimase MMi eelse lihvi Matti Nykäneni endise treeneri juures

Kahevõistleja Karl-August Tiirmaa treenis enne Lahti MMi viis päeva Jyväskyläs legendaarse suusahüppaja Matti Nykäneni endise treeneri Risto Pirttimäkiga.

Pirttimäki on Tiirmaal juba vana tuttav sellest ajast, mil Eesti koondise peatreeneriks oli soomlane Petter Kukkonen. "Ta kutsus Ristot, et tule vaata kutid üle," meenutab Tiirmaa. "Ega ma pole ainuke, kes teda teab. Pihod ja Nurmsalu teavad samuti. Ta on teisi ka aidanud ja meil isegi laagrites käinud.

Polnud pikalt näinud teda, mõtlesin, et võiks seal ära käia. Ta jagab hüppeid megahästi, läks natuke paremaks küll. Ta on nii palju hüppeid oma elus näinud, et oskab tehnilist poolt nii hästi õpetada."

Mis hüva nõu 61aastane soomlane siis andis? "Mis ta ikka... Ega midagi häda ei olnud. Oli vaja natuke pisiasju timmida, näiteks põlv rohkem paika. Põhilaks on korras. Pigem sain enesekindlust, et kõik ongi normaalne.“

Tõenäoliselt jätkub too koostöö tulevikuski, aga Tiirmaa treeneriks Pirttimäkit pidada ei saa. Pigem on ta kogenud silmapaar, kes vaatab kõrvalt värske pilguga hüpped üle. 

"Vana tuttav, kes on nõus aitama. Ta peaks niikuinii pensionär olema, treeneriametit enam ei pea, mõne poisiga käib vahel mäel," sõnas Tiirmaa.