Kaarel NurmsaluFoto: Aldo Luud
Talisport
23. veebruar 2017, 19:33

ÕL LAHTIS | Kaarel Nurmsalu võitleb ajavahega: olen nädal aega nagu kummitus ringi käinud (15)

Täpselt nädal aega tagasi Lõuna-Koreas Pyeongchangis võistelnud suusahüppaja Kaarel Nurmsalu tõdes tänase treeningu järel, et pole kuidagi suutnud ajavahega ära kohaneda. 

"Kolm lasku, kõik mööda. Hüppamisest pole juttugi," sõnas Nurmsalu tusaselt. "Olen nädal aega nagu kummitus ringi käinud. Aasias oli samamoodi, viis-kuus päeva muud ei juhtunud, kui 400 grammi kaalu tuli juurde. Organism täiesti seisab.

Nüüd jääb loota, et toimuks nagu seal. Aasia tuuril oli kaal kuuenda päeva hommikul 70,8 kg, kaheksanda päeva hommikul 67,2. Praegu on juhtunud täpselt sama. Kolm kilo nipsust juures viie-kuue päevaga." 

Kuivõrd Nurmsalu comeback'i eesmärk on Pyeongchangi olümpiamedal, ei ole mingist kahetsemisest juttugi. Aasia reis tasus on end igati ära. "Sain teada, et ma ei tohi võtta unerohte," märkis ta.

"Sain teada, et pean olümpiale minema nädal enne oma võistlust kohale, muidu ei aklimatiseeru ära. Sain teada, et lennukis magamine ei tule välja. Järgmiseks aastaks kogemused tulid."

Meessuusahüppajate normaalmäe kvalifikatsioon algab homme kell 14.30. Lisaks Nurmsalule on hüppetornis Martti Nõmme ja 17aastane Artti Aigro, kelle tänane parim hüpe oli 88 meetrit.