Kelly pole Sildarude peres ainus võitja!Foto: Kuvatõmmis
Talisport
23. veebruar 2017, 21:25

PISARAD VOOLASID! Võidukad Kelly ja Henry Sildaru ei hoidnud tähistades end tagasi (47)

Kui Kelly Sildaru võitudega oleme me kõik juba ära harjunud, siis täna sai triumfi mekkida ka tema alles 10aastane vend Henry – SFR Touri pargisõidufinaalis, kus Kelly võidutses naiste seas, sai väikeveli dramaatilise esikoha 14aasta ja alla selle vanuses sõitjate kategoorias. Lõpptulemuste selgudes embasid õde-venda teineteist ja andsid rõõmupisaraile vaba voli!

Et prantslaste korraldatav SFR Tour oli maailmas üks esimesi, mis lubas verinoore Kelly Sildaru võistlusradadele, on piiga aasta-aastalt tihenevas võistluskalendris alati leidnud sealsetele mõõduvõttudele koha. Kuidagi ei erinenud ka 2017. aasta võistlus ning nagu juba harjumuseks saanud – La Clusaz kuurordis peetud pargisõidus meie freestyle-tähele vastast ei leidunud.

Kahes osas – algul hüpped ning hiljem reilid - toimunud võistlusel pani Kelly oma triumfile aluse juba hommikul. Neljast õhulennust kahe parima kogusumma oli 181,8 punkti, millega eestlanna edestas lähimat konkurenti, Sarah Hoefflini Šveitsist 12,6 silmaga. Reilisekstsioon oli Sildarule vaid võidu kindlustamise küsimus – 92,2 ja 95,2 laskumised ning esikoht tuli enam kui 40 punktiga.

Alla 14aastaste seas oli La Clusaz’s võistlustules ka Kelly 10aastane vend Henry. Tänasesse finaali pääsesid eilse kvalifikatsiooni kolm parimat ning kuigi konkurendid olid Henryst vastavalt kolm ja neli aastat vanemad ja kogenumad ning raskemad, pani meie tulevikulootus oma paremuse maksma.

Kui hüpete järel oli Henry Kaditane Gomise järel seitsme silmaga teine, siis käsipuudel suutis ta viimasel laskumisel kokku panna sellise šõu, millest piisas 85,6 punktiks. Seni oivalise reili-võistluse teinud Alexis Ghisleni, kes oli Henryga võrreldes varem tagasi teinud enam kui 10punktilise vahe, alistus lõpuks 0,4 punktiga!

Kui palju koos võidu maitsmine Sildarudele tähendas, oli näha Kelly viimase laskumise järel. Henry poolt õele pakutud kallistus oli pikk ja soe ning õde-venda läksid lahku vaid selleks, et üksteise pisaraid pühkida. Lihtsalt kaunis hetk!

VAATA LIIGUTAVAT EMBUST KUI VIDEOST ON MÖÖDUNUD TUND JA 48 MINUTIT.