Talisport

Tõnis Sildaru poja esimesest suurest võidust: tulime Kelly võistlusele ja poole treeningu pealt küsis kohtunik, et kas Henry tahaks ka võistelda (47)

LISA KOMMENTAAR

asjatundjatele25. veebruar 2017, 00:49
Asjatundjad võiksid endale kõrva taha või nina otsa kirjutada, et see ala on EKSTREEMSPORT, mis oma olemuselt ei eeldagi laiade masside osavõttu. Krt, on inimesed küll sünnitatud, muudkui jõuravad, tehke kepikõndi parem.
24. veebruar 2017, 15:33
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
24. veebruar 2017, 15:48
palju õnne, sooda, et nii nõme oled
perekond Soodad24. veebruar 2017, 16:41
Samahästi võiks tüütule sääsele, kes piniseb pidevalt kõrva ääres, ka õnne ja edu ja tublit paljunemist soovida
Vanainimese arvates24. veebruar 2017, 14:11
on see ala ohtlik. Üldse veidi arusaamatu. Aga meie tegijad on tõesti uskumatult tublid.
ehk aitab juba sildarudest24. veebruar 2017, 15:39
neid ikka haibitakse palju üle
haip24. veebruar 2017, 17:30
Mis moodi neid siis "üle haibitakse" kui nad koguaeg esikohal lõpetavad?
kvartspeegel24. veebruar 2017, 13:36
küll vennikesed võisid tigedad olla, nemad pidasid ennast maailma tipuks, siis tuleb laps publiku hulgast ja paneb asja rahumeeli kinni!
AB24. veebruar 2017, 13:00
Sildarud võik oma kooli avada !!!!
To Kadri24. veebruar 2017, 10:34
Ärge laske miinuste painijaist häirida. Need on luuserid, kes elus pole millegiga hakkama saanud ja on kadedad kõigi üle, kes midagi saavutavad.Aga lapsed on väga tublid. Edu neile edaspidiseks.
kui minul24. veebruar 2017, 10:10
nii tublid lapsed oleksid siis kaaluks kindlasti mõne normaalse riigi nime ja lipu all võistelda,sest eesti pole see riik kellele kuulsust tuua,pärast oled veel topingu skandaaliga seotud,nagu VEERPALUGA juhtus
...24. veebruar 2017, 11:11
tublid lapsed saavad olla vaid tublidel vanematel. Sinul ei ole kodumaad, sinul on vanemad, kellel pole kodumaad. Kodumaa ei ole see, kus on su kohver. Kodumaa on südames. Kodumaatul on südame asemel verepump.
Mia24. veebruar 2017, 09:34
Niimoodi soojas toas istudes on lihtne sappi pritsida noorte tublide inimeste kaelale.Aga tôuske ülesse minge kasvôi Kiviôli suusamäele, sõitke sealt alla ja pärast seda vaadake uuesti mida suuskadel Kelly ja Henry teevad. On ikka vinge pere, just iga selle liige. Sest võib vaid aimata millest iga selle pere liige loobuma on pidanud. Palju palju õnne neile ja sportlikku vedamist. Kõik vähegi normaalsed eestlased tunnevad uhkust et meil on selline pere.
lauri24. veebruar 2017, 09:03
Väga tublid lapsed. Aga tegelikult näitab see kohtunike otsus et kutsuda mingi 10 aastane poiss viimasel minutil võistlusele, kui marginaalne see ala tegelikult on. Ei kujuta ette et näiteks kergejõustikus kohtunik vaatab, et kurat võistlejaid vähe, et näe tribüünil istub suurte silmadega poiss, et kutsume ta kõrgust hüppama. Kui ikkagi 10 ja 15 aastased lapsed võidavada igal võistlusel teisi mäekõrguselt siis see näitab ühest küljest nende laste andekust, aga teisalt ka ala nõrka taset.
Kriitik24. veebruar 2017, 09:40
Kas sa veidi laiemalt ei oska mõelda? Asi ei ole ju ALA marginaaluses. Sa liigitad ühe sündmuse tõttu ala mõttetuks:)
SFR Tour ei ole tõesti ehk esmaklassiline võistlus, kuid üks esimesi suuremaid võistlusi, mis lubas Kelly osalema ning kus tema võidud said alguse. Seetõttu püüab ta oma võimaluste piires seal ka võistlemas käia. Kelly on maailmakuulus, vaatamata sellele, et sina ei pea seda ala eriti oluliseks ega tähtsaks. Vähemalt kõik, kes selle alaga tegelevad, teavad Kellyt. Ning seda teavad ka korraldajad. Kui korraldajad nägid, et Kelly vend suudab ka selle alaga hakkama saada ja mitte kehvasti, tehti üllatuslik kiire otsus ta võistlema kutsuda. Ala on vägagi vaatemänguline ning kui nii noor oskuslik osavõtja võistlustega osaleb, lisab see vürtsi juurde. Ilmselt oleks Henry niisamagi võistlema saanud, kui ta sinna oleks registreeritud. Seda ei tehtud ja korraldajad tegid oma pakkumise. Üritus ei pidanud kahetsema. Nad said, mida tahtsid. Põnevust, dramaatikat ning üllatust.
Lauri, ole mees ja kergita selle ala tase kõrgustesse. Enne kui sa tipus ei figureeri, on see ala mäekõrguselt sinust üle! Hea küll, kui sa mehi ei suuda alistada, püüa siis vähemalt Kellystki parem olla. Ole oma sõnade vääriline!
jaanjaanikas24. veebruar 2017, 10:26
Tatipritsimine sellest tulebki, et ala on marginaalne ja seda ei tunta laialdlaselt. Tavalisele spordisõbrale tundub see pigem tsirkusena Xmängude otseülekannet jälginuna nägin ka seda, et publikutki oli ülivähe, kaamera vaatevälja sattus ehk sadakond inimest koos osavõtjatega. Ala peab tutvustama ja selgitama ehk siis tekib ka laialdlasem huvi. Praegu hõisatakse vaid teadmise üle, et võit tuli meile, aru saamata millega on tegu.
Lauri24. veebruar 2017, 10:39
Sildarud ongi sellel alal väga tegijad ja ma imetlen neid. Lihtsalt arusaamatu on see eufooria mis on ajakirjanduses iga nende sammu üle. Selle järgi peaks olema Kelly parim naissportlane ja Henry siis parim meessportlane. Võimalik et 20 aasta pärast ongi see ala üks juhtivatest maailmas, kus võistlustel on kvalifikatsioonid ja kõva konkurents et peale saada. Seni kui 10 aastased võidavad medaleid, ja osaleb 6-7 sportlast, siis pole see tõsiseltvõetav. Aga tore et lapsed isuga selle alaga tegelevad
Kriitik24. veebruar 2017, 11:23
Selles osas olen küll sinuga nõus, et ajakirjandus võimendab asja üle. Ühe uudise asemel tehakse 3-4 uudist ning sellega tekitataksegi see ülevõimenduse efekt. Kuid osalt oleme ka ise selles süüdi. Kelly on väga loetav teema ning ajakirjandus püüab selle pealt loorbereid. Kui lugejaid nii palju ei oleks, siis oleks ka temast vähem uudiseid.
Kelly ongi tegelikult Eesti parim naissportlane. Lihtsalt ta ei ole pääsenud tiitlivõistlustele, et võite noppida ning seetõttu on ehk ka see parima sportlase tiitel saamata. Samas, kui paljud eestlased on pääsenud spordiauhindade gaalale, nominentide hulka? Võistlustel ei ole tõesti väga suur arv osalejaid ning kui üldse, siis minimaalsel tasemel kvalifikatsioonid. Kuid sellistele võistlustele ongi kutsutud vaid maailma paremiku tipp, et võistlused väga pikaks ei kujuneks. On ka teisi, väiksema tasemega võistlusi, kus pead end näitama, et sellisest kutsest saaksid üldse unistama hakata. Kelly sai 15-aastaseks ning alles nüüd avanes tal võimalus käia ka võistlustel, et teenida endale olümpiamängude pilet. Kas seal osalemine oleks juba piisav, et tõestada enda kuulumist maailma paremikku?
Henry võit oli üllatus. Võistlus ise oli küll madala tasemega, kuid 10-aastasena endast 4 aastat vanemaid poisse võita on tase omaette. Kuid see võit ei kergita teda maailma paremikku. Ilmselt ei ole tema tase isegi 14-aastaste hulgas maailma tipu tasemega, rääkimata meeste hulgas. See võistlus oli vaid üks võimalus end näidata ning nautida seda, mis talle meeldib. Meeste klassi jõudmiseks on ikka väga pikk tee minna ning ta ei pruugigi sinna jõuda. Kes teab.
See, et 15-aastane Kelly seda ala valitseb, ei näita veel ala nõrkust ja ebapopulaarsust vaid seda, et ta on lihtsalt tasemel. Võibolla nooruse hulljulgus ja kergus annavad omad eelised, kuid meeste tihe konkurents tõestab aga vastupidist, kus nii noored ikka väga ei võimutse.
Rõhutan veel, ega osalejate arv ei tõsta võistluse taset vaid võistlejad, kes võistlustel osalevad.
Kriitik24. veebruar 2017, 11:26
Ahjaa, lisaksin veel seda, et sellel alal on teatud võistlused eelistatumad ning kutsed väiksema osalejate arvuga võistlustele oodatumad kui tiitlivõistlused! Kui sellised võistlused toimuvad samal ajal, siis enamasti eelistatakse kutsetega võistlusi ning loobutakse tiitlitest. Eks näis, millised võistlused Kelly valib.
Onari Kämmal24. veebruar 2017, 16:19
Kergus ei anna talle kindlasti eeliseid, risti vastupidi - Sildarud on korduvalt tunnistanud, et see on paljudes kohtades probleemiks, et Kelly on konkurentidest kergem ja seetõttu ei saa ka hüpeteks piisavalt hoogu sisse.
trifiid24. veebruar 2017, 20:00
See ala jääbki marginaalseks. Kunagi oli midagi sarnast sööstlaskumine. Eestlane maailma tipus, haibiti ja kilgati kuid raha ja rahvamasse asi ei huvitanud.
Mäesuusatamises saab mingist kuulususest rääkida vaid seoses kiirlaskumise ja slaalomiga. Suusahüpped ka suure hädaga. Kõik ülejäänu on asjaarmastajate omavaheline mõõduvõtmine kus võistlejad tunnevad üksteist kuid väljaspool seda ringi ei ei tunne neid mitte keegi. Kas on seda Kellyt poole sõnagagi näiteks Rootsi või Norra spordiajakirjanduses mainitud?
Kelly ja Henry tasemest saaks aimu olümpiamängudel, eeldusel, et piletid on välja müüdid. Ja ei taha seal kuulda juttu nagu suusanuudlitel tavaks - purakas oli sees vägev kuid suusad kinni määritud või kõht lahti söödetud.
kusti24. veebruar 2017, 08:41
Vaatasin võistlust algusest lõpuni ja ei kahetse. Äge tunne oli Vabariigi Aastapäeva eel!
d24. veebruar 2017, 08:10
t.Laura24. veebruar 2017, 08:35
...ja mis Sinus üldse emotsioone tekitab? Nina nokkimine? Mõttetu kuju! Tee ise midagi ligilähedastki, siiis tule ja targuta! Tubli perekond! Edu!
viru valgeke24. veebruar 2017, 09:32
Õige. Aga mina jälle tekitan ülivõimsaid emotsioone.
Mihkel24. veebruar 2017, 07:39
Täna öised sapised kommenteerijad näitavad igal juhul oma taset. Kes spordist ja treenimisest midagi ei tea, võiks parem millegi muuga tegeleda. Freestyle suusatamine on väga tõsine sport, mille kandepind juba suurem, kui paljudel traditsioonilistel olümpia aladel. Edu Sildarudele ja head meeleou samuti meie väikese kodumaa tähtpäevaks.
tõesti24. veebruar 2017, 05:49
tõsine "sport". sama hea oleks leiutada uus spordiala ja ise seal ainuke võistleja olla. korraldaks kohe olümpiamängud... ei tea, kas riigilt maa ja maja ka saab?
Kriitik24. veebruar 2017, 07:50
Mis sa targutad, tee ära!
saamatule24. veebruar 2017, 08:04
Sina tegele oma noolemänguga edasi!
jorss24. veebruar 2017, 10:29
kahtlustan, et noolemängu harrastajaid on kordades rohkem ja see on ka lähedasem, arusaadavam kui see trikitamine
tuleks juba suvi24. veebruar 2017, 05:41
Vot see on ikka tõeline sport. Paistab et medaleid on rohkem välja vorbituid kui on osalejaid.
ff24. veebruar 2017, 04:50
Sildarud pange lapsevabrik tööle, meil on vaja muudes alades ka andekaid sportlasi
Kohtunik24. veebruar 2017, 04:11
...kas Henry tahaks ka võistelda? Meil jääb muidu üks medal üle.
Kriitik24. veebruar 2017, 07:50
Räägid nii nagu kolme osavõtjaga võistlusel JÄI Henry kolmandaks? Õhtulehe kirjaoskus on küll alla igasugust arvestust, aga sinul pole loetust arusaamise raasugi. Võiksid põhkooligi ära lõpetada. See lihtsalt soovitus:)
nii24. veebruar 2017, 09:51
juunioride kvalifikatsioonis oli koos Henryga 6 võistlejat
..24. veebruar 2017, 17:15
to Kriitik. Ära nüüd nii kuri ka ole aga paratamatult jääb suhteliselt külavõistluse mulje, kui poole pealt kutsutakse "kampa". Ma ei taha midagi andekatelt ja töökatelt lastelt ära võtta aga selle perekonna tegevuse kajastamine viimasel ajal on võrreldes saavutatuga natuke proportsioonist väljas. Arusaadavalt pole see nende süü.
Mart24. veebruar 2017, 03:13
Isa võiks enda nime sisse ka y-tähe installida – Tõnys.
Kriitik24. veebruar 2017, 07:46
zxc24. veebruar 2017, 07:55
kadri24. veebruar 2017, 01:44
tublid lapsed. Õnne perele ja kogu Eestile!
Kes...24. veebruar 2017, 08:51
Kes pani siia kolm miinust? Ja mille eest? Need inimesed peaksid arsti vastuvõtule minema, tõsiselt, ilma irooniata.
Juba on24. veebruar 2017, 13:23
7 miinust. Aga ära põe, keegi peab ju vingats ka olema ;).
24. veebruar 2017, 20:34
Panin miinuse,käisin arsti juures. Midagi ei leitud,kõik on korras.
Irw25. veebruar 2017, 08:15
Röntgenis tuvastati, et peas valitses tühjus?
Horros24. veebruar 2017, 15:32
Perekond soodad.
.
Samahästi võiks tüütule sääsele, kes piniseb pidevalt kõrva ääres, ka õnne ja edu ja tublit paljunemist soovida.
Järjepidevalt pinised ise siin!24. veebruar 2017, 16:48
Võiksid ka millegiga tegeleda, näiteks alustuseks jookse peaga vastu seina!
perekond Soodad24. veebruar 2017, 16:55
ongi seda juba teinud.
.
Teist sellist tüütust annab otsida.
Kriitik 24. veebruar 2017, 00:35
See viimane lõik peaks olematu olema!!! Mille jaoks maha teha meie väheseid edukaid sportlasi.