Andrew Bogut (keskel).Foto: Sean M. Haffey
Korvpall
24. veebruar 2017, 12:00

SUUR ÜLEVAADE! NBA tehingute virrvarris said uued leivaisad tunamullune tšempion ja parim vahetusmees

Maailma tugevaimas korvpalliliigas NBA pole klubidel käimasoleval hooajal enam võimalust mängijaid teistesse tiimidesse vahetada. Et vahetustehingute tähtaeg on läbi, toob Õhtuleht lugejateni diilid, mille klubid viimase paari päeva jooksul tegid.

Tänavu toimus unistuste liigas kaks suuremat vahetustehingut: Sacramento Kings saatis NBA ühe parema keskmängija DeMarcus Cousinsi New Orleans Pelicansi ning Toronto Raptors hankis Orlando Magicust kaitseankru Serge Ibaka, kes pole ka rünnakul papist poiss.

Philadelphia 76ers on väidetavalt juba ammu üritanud lahti saada Jahlil Okaforist või Nerlens Noelist. Mõlemad noored korvialused jõud, kes platsil siiski kuigi hästi kokku ei sobi.

Vahetustehingute tähtaja viimastel tundidel õnnestus 76ersil Noel Dallas Mavericksi saata ning 22aastase ameeriklase eest saadi vastu tagamees Justin Anderson ja tunamullune NBA meister Golden State Warriorsi särgis Andrew Bogut, kes on pahatihti kimpus vigastustega.

Andrew Bogut (keskel). Foto: Sean M. Haffey

Chicago Bulls "lahutas" Taj Gibsonist. Nagu Õhtuleht üleeile ka kirjutas. Lisaks Oklahoma City Thunderisse lahkunud korvialusele jõule läks OKCsse ka ääremängija Doug McDermott ning 2018. aasta draft'i teise ringi valik.

Chicago sai vastu prantslase Joffrey Lauvergne'i ning tagamehed Anthony Morrow ja Cameron Payne'i. Kui Morrow on hea kolmepunktiviskaja, siis Payne'ile meeldis koos OKC liidri Russell Westbrookiga tantsu lüüa.

Los Angeles Lakers ja Houston Rockets tegid omavahel kaks tehingut. Tunamullu NBA parimaks vahetusmeheks nimetatud Lou Williams vahetas Lakersi kollase Rocketsi punase vastu ning viskas debüütmängus Houstoni satsi eest Rocketsi parimana 27 punkti.

Samas kohtumises, mille Rockets Pelicansi vastu 129:99 võitis, tegi debüüdi kaotajate eest Cousins. Korvialune jõud viskas 27 punkti, võttis 14 lauapalli, tegi viis vaheltlõiget ja blokeeris neli vastaste viset.

Williamsi eest sai Lakers viskava tagamängija või väikese ääre kohal palliva Corey Breweri ning tänavuse draft'i avaringi valiku.

Veidi hiljem kinnitasid meeskonnad veel ühe tehingu. Brasiillane Marcelo Huertas liitub Williamsiga Rocketsis ning Lakersi hingekirja siirdus tagamees Tyler Ennis ja Ateena AEKs leiba teeniva austraallase Brad Newley mängijaõigused.

Brad Newley (viskel) Austraalia koondise särgis. Foto: Christian Petersen

Brooklyn Nets hankis Rocketsist ääremängija K.J. McDanielsi ning saatis vastupidises suunas raha. 

Phoenix Suns sai Atlanta Hawksist ääremängija Mike Scotti. Hawks sai Sunsilt tänavuse draft'i teise ringi valiku, raha ja keskmängija Cenk Akyoli mängijaõigused. 29aastane türklane kuulub praegu Acibadem Üniversitesi ridadesse.

Toronto Raptors saatis Sunsi ääremängija Jared Sullingeri ning tänavuse ja järgmise aasta draft'i teise ringi valikud. NBA ainus Kanada tiim sai vastu ääremängija P.J. Tuckeri.

Denver Nuggets ja Milwaukee Bucks jõudsid kokkuleppele: keskmängija Roy Hibbertile hakkab palka maksma Nuggets, Bucks sai vastu 2019. aasta draft'i teise ringi valiku.

Roy Hibbert. Foto: STREETER LECKA