Kristjan Ilves.Foto: Aldo Luud
Talisport
24. veebruar 2017, 14:37

ÕL LAHTIS | Kristjan Ilves võistlusnärvidest: starti polnud lihtne minna, pulss peksis päris kõvasti

Soomes Lahtis jätkuval põhja suusaalade MMil kahevõistluse normaalmäe võistluse 23. kohaga lõpetanud Kristjan Ilves jäi oma esitusega võrdlemisi rahule.

"Natuke võib mind õnnitleda, 20 hulka pääsemisest jäi natuke vajaka. Sõitu vaadates ma siiski lihtsalt kuhugi taha ei vajunud, kolm ringi oli päris kõva sõit, aga suusakiirusest jääb nõksa puudu. Keskmine sõit, keha oli lõpus üsna tühi," ütles eestlane võistlusjärgselt. Ilvese sõnul oleksid võinud suusad vähe paremad olla. Samas tõdes ta, et ega nüüd "jalavarjud" kuigi kehvasti ka ei liikunud.

Eelmise MMiga võrreldes, mis toimus tunamullu Rootsis Falunis, on Ilves enda sõnul astunud suure sammu edasi. Kohe kindlasti! "Vähemalt on esimene pinge maas. Tunnistan ausalt: polnud lihtne starti minna, pulss peksis päris kõvasti ja juba sooja tehes oli raske," sõnas Ilves.

Hüppevooru kolmandana lõpetanud Ilves hoidis pikalt hüppevooru liidritooli. Tool on siinkohal muidugi metafoor, sest Eesti mehel ei lubatud sinna kordagi istuda. "Liider pidi seisma, eks ole näha, mis jalgadest järele jääb," sõnas ta pärast hüppevooru.

Mis siis jalgadest järele jäi? "Eks ta võttis [mõned kohad suusarajal] ära muidugi. See oli nagu Sotši OMil, kui esimesena hüppasin ja 35 kohta ootama pidin. Olen nõgusa seljaga tüüp ja seismine mulle ei sobi, selg oli päris läbi. Aga olen õnnelikum, et sain kaua seista kui et end ära väsitasin," vastas Ilves.

Kuivõrd palju enesekindlust andis tänane võistlus suure mäe jõuprooviks? "Top 3 hüppamine oli suur üllatus, aga hea hüppega on suurel mäel vahed kindlasti suuremad," märgib ta.