Raido RänkelFoto: Stanislav Moshkov
Talisport
26. veebruar 2017, 13:17

ÕL LAHTIS | Raido Ränkel teise vahetuse action'ist: panin üsna nahaalselt (2)

Lahti MMi paarissprindis sitke esituse teinud Raido Ränkel tõdes võistluse järel, et raske oli.

"Eile õhtul soojendustrenni põhjal tundus okei, aga täna oli juba soojendusel raske. Sõita oli enam-vähem, kaks vahetust jõudsin," lausus Ränkel Eesti ajakirjanikele. "Teises sõitsin pundile järele ja andsin vahetuse päris ees üle, aga kolmandas oli vahe liiga suur (ligi 30 sekundit - M.T.). Sellist vormi pole, et järele sõidaks."

Ränkeli teises vahetuses oli kõvasti action'it. Esmalt koperdas ühe tõusu peal norralane Emil Iversen ning staadionile laskumise eelses teravas kurvis pani külje maha sakslane Sebastian Eisenlauer.

"Panin üsna nahaalselt," tunnistas Ränkel, kellel võis ka oma pisike roll Eisenlaueri kukkumises olla. "Tiimsprindis tulebki nahaalselt panna. Kõik läksid väljast sisse lõikama, aga mina lõikasin seest teistele sisse. Kui sisenurga vabaks jätad, siis iga kavalamgi mees võtab selle ära."

Eesti finaalivõimalus jäi selgelt Marko Kilbi viimasesse vahetusse, millega ta andis ära ligi 29 sekundit ning saatis Ränkeli rajale seitsmendana. Sealt kõrgemalt Eesti enam ei kerkinud, sest teised võistkonnad olid täna püüdmatus kauguses.

Ankrumees Ränkel nentis, et nii teda kui Kilpi MMi eel tabanud haigused ei lubanud soovitud vormi saavutada.

Ta lisas, et arutelu, kas Kilbi asemel ehk mõni distantsimees rajale saata, ei olnud.