Branko Mirkovic paari aasta eest Minski Tsmoki ridades Kalev/Cramo vastu mängimas.Foto: STANISLAV MOSHKOV
Korvpall
26. veebruar 2017, 15:02

Lahkunud Harperit asendab Kalev/Cramos Branko Mirkovic

BC Kalev/Cramo teatas oma Facebooki küljel, et meeskonna ridadesse lisandub suure tõenäosusega serblasest mängujuht Branko Mirkovic.

Praegu lepingul veel allkirja pole, aga kui kõik laabub, võib Mirkovic Eestisse jõuda juba homme õhtul. Mees alustas hooaega Rumeenias, Oradea klubis, ning mängis selle ridades veel nädala alguses FIBA Europe Cupil. Sealt välja langedes avaldas klubi soovi mõnest välismängijast vabaneda, sest neid oli kokku seitse, kohalikus liigas tohib aga korraga mängida ainult viis tükki.

Mõne aasta eest kodustas Mirkovici Bulgaaria ning mees mängis tolle riigi koondises 2013. aasta EM-valiksarja finaalis ka Eesti vastu. Hiljem teenis ta leiba Minski Tsmokis ja on seega Tallinnas käinud ka VTB Ühisliiga raames.

Eelmisel hooajal kogus Mirkovic Ühisliigas keskmiselt 9,7 punkti ja jagas 4,6 resultatiivset söötu mängu kohta. Bulgaaria koondises jäid ta näitajateks 2015. aasta EM-tsüklis 12 punkti, 4 resultatiivset söötu ja 5,3 lauapalli mängu kohta. Seejuures tabas ta kolmepunktiviskeid 48,4%-lise täpsusega.

Peatreener Alar Varraku sõnul otsis ta meeskonda just lahkunud Demonte Harperi sugust mängijat, kes suudaks olla peamiselt nn defencebreaker. "Mirkovocil on kõik eeldused olemas, asendamaks lahkuvat Harperit. Kogenud mängumehena peaks ta meeskonda tooma korraliku lisakäigu," lisas Varrak.