Maile Mölderi ja Erkki Lille kuldne kallistus.Foto: Jörgen Norkroos
Talisport
26. veebruar 2017, 19:44

Isa võttis pojalt revanši - Maile Mölder ja Erkki Lill krooniti segapaarismängus curlingumeistriks

Mullused ja tänavused Eesti segapaaride curlingumeistrivõistlused on ülejäänutest tähtsamad, sest jää kohal lehvib olümpiahõngu. Möödunud aastal kaotatud tiitli võitsid tagasi Maile Mölder ja Erkki Lill.

Elukaaslased Mölder ja Lill olid mõni tund varem peetud poolfinaalis esinenud ebakindlalt, kuid otsustavaks heitluseks tiitlikaitsjate Marie Turmanni ja Harri Lillega suudeti end seda paremini kokku võtta. Kahe esimese vooruga (mõlemas viimase viske õiguseta!) asuti juhtima 3:0 ning niisuguseks vahe jäigi - edaspidi saadi voorudes vaheldumisi 1-2 punkti ning isa-poja duellis kontrollis vanem ja kogenum paar olukorda lõpuni - 7:4.

Harri Lill tõdes, et algus anti käest ning kaotatut ei õnnestunudki enam tasa teha. "Sageli võetakse voorudes korraga kolm-neli punkti, seekord nõnda ei juhtunud. Vastased tegid väga hea mängu, meie just alguses mitte – esitasime neil meistrivõistlustel ka paremaid partiisid. Mängu teise poolega jäime juba rahule," rääkis noorem Lill.

Curlinguliidu juhendi kohaselt otsustab aprillis peetavale MMile pääseja nüüd homme tänaste finalistide vahel peetav lisamatš. MM on teatavasti järgmise aasta Pyeongchangi taliolümpia kvalifikatsiooniturniiriks. Mullu tõid Turmann ja Harri Lill 6. kohaga esimesed kvalifikatsioonipunktid. Ent tunamullu jõudsid Mölder ja Erkki Lill samuti veerandfinaali ja pälvisid MMil 5. koha - mõlemad on võimelised Eestit edukalt esindama, seda näitas ka tänane kõrgetasemeline finaalmäng.

Ka pronksmedal läks Lilledele - selle sai Erkki vend Martin Lill koos abikaasa Kristiinega, kohamängus alistati Selin Sedletski ja Andres Jakobson 10:5.