Guus HiddinkFoto: Reuters / Scanpix
Jalgpall
27. veebruar 2017, 18:06

Kas Leicester suudab Guus Hiddinku ära veenda?

Leicester City vallandas möödunud nädalal mullu klubi Inglismaa meistritiitlini vedanud peatreener Claudio Ranieri ning kohalikus meedias spekuleeritakse, kellest võib saada vähemalt hooaja lõpuni uus juhendaja. 

Kui nädalavahetusel oli kõik veel spekulatsiooni tasemel, siis esmaspäevaks on Leicester esimesed konkreetsed sammud juba teinud. The Guardiani andmeil loodab meeskond ära veenda Guus Hiddinku, kes on pärast möödunud aasta maikuud tööta. Väidetavalt lähenes klubi hollandlasele nädalavahetusel, kuid 70-aastane mees olevat uue koha suhtes tõrges. 

Eelmise hooajal juhendas Hiddink pärast Jose Mourinho vallandamist teistkordselt oma karjääri jooksul Londoni Chelsea't ning viitas mitu korda, et soovib aasta lõppedes pensionile minna. Siiski loodab Leicester, et kogenud peatreener muudab meelt. 

Samuti peetakse võimalikuks peatreeneriks Nigel Pearsoni, kes aitas klubil 2014-15 hooajal jääda Premier League'i. 53aastase inglase käe all võitis meeskond toona viimasest üheksast kohtumisest lausa seitse ning aasta lõpetati 14. kohal. 

Briti meedia kohaselt soovivad mitmed kogenenumad ja vanemad mängijad Pearsoni tagasitulekut, kuid see on suure küsimärgi all, sest pärast edukat lõppu 2015. hooajale, vallandas klubi inglase. Toona toodi põhjuseks, et mehel ja meeskonna Tai omanikel on fundamentaalsed erinevused tulevikuperspektiivide suhtes. 

Läbi on käinud ka Huddersfield Towni peatreeneri David Wagneri ning endise Portugali koondislase ja hetkel Prantsusmaa klubi Nantest juhendava Sergio Conceicao nimed, kuid väidetavalt pole mõlemad kohast huvitatud. Potentsiaalse kandidaadina on nimetatud ka Saksamaa võistkonna München 1860 peatreenerit Vitor Pereirat. 

Uue peatreeneri leidmiseni juhendab meeskonda Craig Shakespeare, kes võib jääda tiimi etteotsa hooaja lõpuni.