Maks Konate säras Ukraina liigas ning on valmis jätkama oma häid esitusi juba tartlaste ridades.
Korvpall
28. veebruar 2017, 15:17

Tartu Ülikooli ukrainlasest korvpallur läbis meditsiinitesti edukalt

Tartu Ülikooli korvpallimeeskonna värskeim täiendus, ukrainlane Maks Konate läbis täna edukalt meditsiinitesti ning tuleb homses Balti liiga veerandfinaali avamängus Kedainiai Nevežise vastu väljakule.

"Esmamulje on väga hea, saime juurde ühe jõulise ja atraktiivse mängija. Olen Konate suhtumisega väga rahul, ta on hästi punti sulandunud, on positiivne ja rõõmsameelne tüüp. Nüüd on meil edurivis neli meest," ütles Tartu peatreener Gert Kullamäe rahulolevalt.

Ka kõik teised korvpallurid on mänguvalmis, vahepeal jälle põlveprobleemide küüsi langenud Venky Jois taas nädalajagu harjutanud. "Oleme Nevežise kõik viimased mängud üle vaadanud, vastasest on pilt ees. Meeskonna ridadesse kuulub kolm Eesti publikule tuntud meest eesotsas kaks aastat meil Tartus mänginud Petrukonisega. Tagaliini moodustavad põhiliselt välismaalased," tutvustas Kullamäe.

Nevežis on Leedu liigas võitnud 24 mängust vaid 5, kuid tegemist on ikkagi sealse keskmisel tasemel võistkonnaga, keda ei tohi alahinnata. "Veerandfinaal koosneb sisuliselt kahest poolajast, millest teine tuleb võõrsil. Saime just ebameeldiva uudise, et leedulased plaanivad kordusmängu pidada oma vanas, nõukaaegses väikeses saalis.

Ettevaatlikuks teeb ka asjaolu, et tõsiseid (rahvusvahelisi) mänge pole meil tükk aega olnud. Aga tuleb minna ja võidelda. Muud eesmärki peale edasipääsu meil pole!" andis pealik sõjahüüu.

Tartus visatakse pall õhku homme kell 19.