Markko MärtinFoto: Margus Ansu
Auto-Moto uudised
28. veebruar 2017, 21:16

Markko Märtin naaseb rallirajale! (12)

Viis WRC etappi võitnud Markko Märtin naaseb aprillis rallirajale, kui läheb Uus-Meremaal Otagos toimuvale rallile mullust esikohta kaitsma. 

Eestlane istub sarnaselt eelmisele aastale belglasest kaardilugeja Stephane Prevot'ga Ford Escort RS1800 rooli ning üritab kaitsta mullu saadud hiiglaslikku võitu. Aasta tagasi edestas ta lähimat konkurenti üle kahe ja poole minuti. 

"Mulle meeldis eelmisel aastal ralli meeletult ning see on fantastiline, et saan tänavu uuesti osaleda," sõnas Märtin. "Kohtusin mullu paljude suurepäraste inimestega ning nüüd saan võimaluse uuesti nendega rääkida. Loomulikult ootan väga ka fantastilistel Otago teedel Escordiga sõitmist. "

"See on suurepärane, et Markko nõustus tänavu tagasi tulla. Ta võeti mullu väga hästi vastu," ütles ralli esindaja Roger Oakley. "Markko kiirus oli midagi imelist ning tema ja kaardilugeja Stephane on rallispordi fantastilised saadikud."

Märtin võistleb klassikute võistlusklassis ning seekord on konkurendiks ka neljakordne Austraalia rallimeister Simon Evan. Eestlasega samas klassis sõidavad ka Marcus van Klink (mullune teine), Derek Ayson, Stewart Reid ja Jeff David. 

Ralli algab 7. aprillil ning võistlejad läbivad 14 kiiruskatsega kokku ligi 285 kilomeetrit. Korraldajad ootavad starti üle 100 ralliauto.