Ksenija Balta jagab Belgradis meediale kommentaare. Foto: Erakogu
Kergejõustik
2. märts 2017, 21:36

ÕHTULEHT BELGRADIS | Balta vähesest võistlemisest: väike loterii on ikka (1)

Ksenija Balta on ainus Belgradis starti tulev naiskaugushüppaja, kes pole tänavu sellel alal võistelnud. Eesti parim naissportlane selgitas, et tahtis sel aastal proovida, kuidas sellisel viisil võistluseks valmistumine õnnestub.

"Tahtsime lihtsalt proovida, kuidas on talvel vähem võistelda," ütleb ta. Kui suur see võetud risk ikkagi on? "Väike loterii on ikka. Samas ei ole ma kunagi märganud oma ettevalmistuses erilist loogikat. Mõnikord teen väga hea tulemuse nii, et pole ammu võistelnud. Teinekord on all suurepärased hüpped, aga järgmine mõõduvõtt tuleb läbikukkumine."

Ksenija Balta võistlusnumber. Foto: Erakogu

Ta usub, et pühapäevane võistlus peaks tulema parem kui esmaspäevane. "Siiralt loodan, et kvalifikatsioon tuleb minu hooaja esimene võistlus, finaal teine. Niipalju on siiski loogikat olnud, et aasta teine võistlus on pea alati parem kui esimene."

Omapärasel moel on kaugushüppe puhul tegemist ühe peaalaga nii eestlaste kui serblaste jaoks. Kui meie südamesoojaks asub medalite nimel võitlema Balta, siis kodupubliku kütab kuumaks 26aastane superstaar Ivana Španovic, Rio olümpia pronksinaine, kes sisetingimustes hüpanud 7.07.

Španovic juhib ühtlasi 6.96ga ka hooaja edetabelit. Osalejate nimekiri on väga ühtlaselt kõrge tasemega. Venelanna Darja Klišina on tänavu hüpanud 6.78, sakslanna Claudia Salman-Rath ja britt Lorraine Ugen 6.76.

Naiste kaugushüpe:

Erich Teigamägi ja Ksenija Balta Belgradi EMi tagasihoidlikul avatseremoonial. Foto: Erakogu
  • Laupäeval kell 13 (kvalifikatsioon)
  • Pühapäeval kell 18.40 (finaal)
    Erich Teigamägi ja Ksenija Balta Belgradi EMi tagasihoidlikul avatseremoonial. (Erakogu)