Kergejõustik
2. märts 2017, 22:17

ÕHTULEHT BELGRADIS | Kutberg ja Uudmäe loodavad vetruvast põrandast maksimuni võtta

Kaugushüppaja Henrik Kutberg ütleb, et Serbia on teda homme algava sise-EMi eel hästi kohelnud. "Ikka on tore tulla külmast ja kargest kliimast veidi soojemasse," ütleb ta.

Belgradi võistluse eel tekitab palju elevust Kombank Arenale maha pandud kergejõustikurada, mis paljude meelest üsna vetruv on. "Loodan, et see õnnestub mul enda kasuks pöörata."

Ta tunnistab, et tegelikult pole sarnase põrandaga kuigi palju kokku puutunud, kuid siiski tekitab see kõik positiivseid emotsioone. "Hea tunne on seal joosta. Usun, et tuleb kiirust juurde lisada ja siis kaob ka liigne põrge ära."

Henrik Kutbergi võistlusnumber. Foto: Erakogu

Kutberg EMi normi ei täitnud ja pääses võistlema alaliidu juhatuse otsusega. "Olen siiralt õnnelik, et siin olen. Üldiselt olen üldse õnnelik inimene, see käib mu iseloomu juurde," ütleb ta. "Sportlasena tahan alati tiitlivõistlusel osaleda."

2014. aastal hüppas Kutberg isiklikuks rekordiks 7.80. Pärast seda pole tulemus enam paranenud ning tänavu on mehel kirjas 7.68, mille kordamine Belgradis teda kõrgesse mängu ei tõstaks. Kokku on eestlasel Serbias 20 konkurenti, kellest vaid kolm on tänavu näidanud eestlasest nõrgemat hooaja tippmarki.

"Hooaja tippmark ei ole mu praeguste võimetega vastavuses. Olen võimeline paremaks," tunnistab ta.

Meeste kaugushüpe:

Henrik Kutberg. Foto: Aldo Luud
  • Reedel kell 10.40 (kvalifikatsioon)
  • Laupäeval kell 20.32 (finaal)
    Henrik Kutberg. (Aldo Luud)

Sarnaselt Kutbergile pääses alaliidu juhatuse otsusega EMile ka kolmikhüppaja Merilyn Uudmäe, kelle isiklik rekord on tänavu hüpatud 13.40. Kokku on debütandil 17 konkurenti, kelle kõigi tippmark on Uudmäe omast parem, 14 naise rekordid on 14 meetrist kaugemal.

"Ma pole kindel, kas olen varem olnud olukorras, kus minu rekord kõige nõrgem on. Sellele ma nii palju ei mõtlegi," arutleb ta. "Minu eesmärk on siin taas isiklikku rekordit parandada. Mulle puitalusega ja kõmisev jooksurada sobib. Loodan, et võistlusel sama hea tunne, kui tänasel treeningul."

Naiste kolmikhüpe:

Merilyn Uudmäe. Foto: STANISLAV MOSHKOV
  • Reedel kell 13.00 (kvalifikatsioon)
  • Laupäeval kell 18.50 (finaal)
    Merilyn Uudmäe. (STANISLAV MOSHKOV)