Maicel Uibo enne Belgradi sise-EMi.Foto: Kergejõustik/Facebook
Kergejõustik
3. märts 2017, 18:16

ÕHTULEHT BELGRADIS | Maicel Uibo: medal muudaks nii palju, et ma ei oleks enam iga kuu omadega miinustes (5)

Tippspordis midagi lihtsalt ei anta. See käib ka rahaliste vahendite kohta. Rio olümpial sai Maicel Uibo kuulitõukes nulli ja kõrgesse mängu ei sekkunud, mis omakorda tähendab, et Eesti Olümpiakomitee silmis on tegemist C-taseme sportlasega, kellele makstakse iga kuu 500 eurot ettevalmistustoetust.

Belgradi EMil annaks Uibol oma seisu parandada. Teine või kolmas koht tõstaks ta B-tasemele (igakuine ettevalmistustoetus 1400, igakuine palgafond 1600 eurot), kuldmedal A-tasemele (2200, 2500).

"Siin ongi see koht, kus palk välja teenida. See oli üks selle reisi idee. Praegu tiksub 500 eurot iga kuu kontole, kuid, detailidesse laskumata, mida sellega väga teha annab?" küsib Uibo.

Oma praegust treeneritetiimi, koosseisus Shaun Miller (jooksualad), Bradley Cooper (heitealad) ja Peter Pratt (hüppealad), ta palga kasvades muutma ilmselt ei hakkaks, kuid elu läheks tunduvalt lihtsamaks "See muudaks nii palju, et ma ei oleks enam iga kuu omadega miinustes."

Seitsmevõistluse medali hinnaks kujuneb tema hinnangul enam kui 6100 punkti, Uibo isiklik rekord on 6044. "Seni olen kõiki alasid saanud korralikult harjutada. Füüsilist tippvormi mul sisehooajaks arvestatud ei ole, aga mütsiga lööma ka ei tulnud. Võtsime koormust viimasel ajal maha ja jalad peaksid värsked olema."

Loe homsest Õhtulehest, kuidas kirjeldab 24aastane Uibo oma elu Bahamal, kus elab oma olümpiavõitjast abikaasa Shaunae Miller-Uiboga.