Ksenija BaltaFoto: MARKO DJURICA
Kergejõustik
5. märts 2017, 20:30

ÕHTULEHT BELGRADIS | Ksenija Balta: avakatse võis olla Eesti rekordi lähedal (7)

Belgradi sise-EMil kaugushüppes tulemusega 6.79 viienda koha teeninud Ksenija Balta sõnas ajakirjanikele, et tunneb end täieõigusliku kaugushüppajana. 

"Olen praegu paremas vormis, kui 2009. aastal kuldmedalit võites. Olen saavutanud stabiilsuse ja tehniliselt enam ei põru," sõnas ta.

"Täna oli tegelikult see päev, kui tundsin end hästi ja oleks saanud minna tegema. Avakatse võis olla Eesti rekordi lähedal, kuid astusin napilt üle. Lõpus jõud rauges, sest ilmselt jättis läbi põetud külmetushaigus oma jälje."

Balta sai kuuest katsest tulemuse kirja vaid kahel: kolmandal katsel kandus ta nii kaugele kui 6.59, viiendal oli ta hüpe 20 sentimeetrit pikem.  Foto: MARKO DJURICA

Balta oma soorituses pettunud pole, vaid kiitis rivaale. Võitis kohalik superstaar Ivana Španovic läbi aegade kolmanda tulemusega 7.24, hõbemedali teenis britt rahvusrekordi hüpanud britt Lorraine Ugen 6.97ga ning pronksmedali sai kaela mitu korda isiklikku rekordit uuendanud sakslanna Claudia Salman-Rath 6.94ga.

 "Konkurendid olid täna lihtsalt suurepärased. Ise tundsin, et hüpe on paigas ja jalg viskas mind üles. Sellise hüppe pealt võib veel midagi ilusat tulla. Usun, et olen võimeline medalite nimel võitlema."

Pärast võistlust oli näha, et Baltal on põlvega kergeid probleeme: ta lonkas ning pani jalale külma. "Põlvega pole midagi hullu. See on tavaline hüppaja põlv, mis vahel tunda annab. Eks see praegu näitab, et tegin midagi kuskil veidi valesti, kuid muretsemiseks pole põhjust," arvas ta. 

"Nüüd on kavas kõht normaalselt täis süüa. Enne võistlust polnud isu. Edasi sõidame koju ja seal ootab trenn, trenn ja veelkord trenn. Igaks juhuks käin näitan arstile põlve ka."