Mäed Hafjellis, Norras, kus homme toimub Kelly Sildaru võistlusFoto: Twitter
Talisport
8. märts 2017, 20:35

MITTE AINULT KELLY! Ka Sildaru konkurendid kurdavad hooprobleemide üle (1)

Kelly Sildaru ei pruugi homme Norras Hafjellis pargisõidus starti tulla hooprobleemide tõttu, kuid eestlannaga jagavad sama mure mitmed teised võistlejad.

Kelly Sildaru suurkonkurent ning norralaste suurlootus Johanne Killi on üks, kellele valmistab tuska väiksed kiirused. "Mul on kiirusega mõned probleemid, aga loodetavasti läheb paremaks. Peamiselt kannatavad lumelaudurid. See võib olla ohtlik, aga maandumisest sõltub. Nüüd nad peaksid tegema paar muudatust ning siis sobib," rääkis Killi Norra rahvusringhäälingule. 

Probleeme on paljudel ning pooled lumelaudurid boikoteerisidi kolmapäevast kvalifikatsioonivõistlust. Sarnastel Kellyle on teistel samad mured - nad ei saa üle mäenuki.

"Loodetavasti nad parandavad rada piisavalt palju, et saaks trikke teha. Hüpe on muidu hea, ent kiirusega on probleeme," selgitas Norra lumelaudur Silje Norendal. 

Võistluste korraldaja Henning Andersen tunnistas probleeme ning kohtus kurtnud sportlastega. "Nad elavad spordi nimel. Nad võtavad suuri riske, et teha midagi imelist, kuid paegu pole kõik õige. Täna toimus treening ning tagasiside oli nii tugev, et peame neid kuulama," sõnas Andersen. 

Rajameistrid ning lumelaudurid kohtusid kolmapäeval ning korraldajad lubasid, et teevad vajalikud muudatused. "Peame midagi ümber tegema ja kuulama sportlaste soove," põhjendas Andersen otsust lükata lumelaudurite kvalifikatsiooni reedele.

Seeega on ka lootust, et ka Kelly Sildaru saab juba homme parema hoo sisse ning saab ikka startida.