Rain Veideman.Foto: Facebook / Apu Gsa Udine
Korvpall
9. märts 2017, 14:38

Rain Veideman: Udine treenerid jälgisid mind juba suvel (2)

Eesti korvpallikoondise kapten Rain Veideman läbis eile Itaalias meditsiinitesti ja on nüüd Udine meeskonna täieõiguslik liige. Pühapäeval ootab ees esimene liigamäng.

"Olen vormis, tunnen end hästi. Oleme treener Lino Lardoga  mitmel korral rääkinud, tegime seda ka pärast tänahommikust treeningut. Ta kasutab mängus lihtsaid asju, nõuab võistkondlikku tegutsemist," tutvustab Veideman.

"Oleme kahe päevaga treeningutel kõik liikumised läbi käinud. Põhiliikumisi on viis-kuus tükki, aga neist igaüks saab oma viis-kuus jätku olenevalt sellest, kuidas algus läheb ja kuhu pall satub."

Veideman kutsuti asendama vigastada saanud ameeriklast Allan Rayd ning eesti mees kinnitab, et garantiisid talle antud pole. Kui Ray terveneb, algab võitlus koha eest väljakul - sealses tugevuselt teises liigas on lubatud üles anda ainult kaks leegionäri.

Veideman sai nüüd Udines olles teada, et sealsed treenerid jälgisid teda juba läinud suvel, kuid siis veel ei tulnud pakkumist. Mängija lausub, et päris välismaiste pakkumisteta pole ta suviti jäänud, kuid need kõik on praegusega võrreldes olnud majanduslikult kehvemad, samuti mitte Itaalia-tasemel riikidest, ja jäid kasutamata.

"Pidin nädalavahetusel otsustama loetud tundide jooksul. Teatud risk loomulikult. Nüüd pean ise mees olema ja end näitama. Järgmist hooaega silmas pidades on kõik võimalik," lausub Veideman.