Foto: Toomas Tatar
Nädala TOP
10. märts 2017, 17:58

Top | Presidendi tööluus? (16)

Kui president läheb puhkusele ning jätab selle seaduses ettenähtud korras vormistamata, siis on ju tegemist seaduserikkumisega, mida endisaegse kõnepruugi kohaselt nimetataks ilmselt tööluusiks? Ja kui töölt puudutud aja eest makstakse riigipeale välja nii töötasu kui hiljem ka kasutamata puhkuse kompensatsioon, siis millise signaali tahab Kadriorg kõigile maksumaksjatele sellise käitumisega anda?

Naise sõna loeb! Aga mehe oma?

Naistepäeva hakul Eestis peetud naiste kongressi puhul ei esitanud keegi küsimust, kas tegu pole äkki kreenis või koguni meestevastase ettevõtmisega. Kas oleks aga vaikelu kestnud ka olukorras, kus oleks toimunud meeste kongress, kus oleks arutatud, kuidas tõsta meeste rolli ühiskonnas ja võita naistelt tagasi olulisi juhtivaid töökohti?  

Mupole jäneserauad

Mupo juht protesteeris õiguskantsleri arvamuse peale, kes kahtles mupo töötajate suutlikkuses ja vajalikkuses kasutada oma töös politsei eeskujul käeraudu. Kuid tõepoolest on raske ette kujutada mupo eakaid ja mitte eriti sportliku väljanägemisega piletikontrolle jänestele jõuvõtetega käeraudu paigaldamas. Pigem siis juba tulirelvad jäneste kõmmutamiseks?

Eestil pole kiiret

Ajal, mil Eesti riik põhjamaiselt pikaldase hoole ja armastusega endiselt ehitab kunagi tulevikus valmivat ultramoodsat idapiiri, paneb Ungari oma esialgselt ühekordse piiritara kõrvale püsti juba selleks kevadeks valmivat teist piiritara ning laseb sinna sisse ka elektrivoolu. Ajal, mil Ungari tõrjub pagulasi, maadleb Eesti riik aga siia toodud pagulaste peredes naiste põlema panemise kombega.   

Tallinna TV laieneb

Tallinna TV loodetud kokkutõmbamist pole kuskilt näha. Vastupidi - nende endi arvates on nad pärast Keskerakonna riigis võimulesaamist muutunud peavoolumeediaks. Seda kinnitab ka soov laieneda senisest asukohast keskerakondliku valitsuse toel renoveerimisele mineva linnahalli avaramatele pindadele, mis lõhnab kangesti territooriumi märgistamise järele.