Janar Toometi mängujärgsed kommentaarid.Video: Tiina Kõrtsini
Jalgpall
11. märts 2017, 00:17

ÕHTULEHE VIDEO | Janar Toomet penaltist: mind viidi tasakaalust välja ja kukkusin, kohtunik nägi viga

Eesti jalgpallimeistrivõistluste teine voor algas Hiiul toimunud põnevuslahinguga, kus kohalik Nõmme Kalju ja FC Flora 1:1 viigi tegid. Külalised asusid küll Rauno Alliku värvast juhtima, kuid teisel poolajal õnnestus Kaljul penaltist viigistada. 

Penaltile eelnenud vea tegi Märten Kuusk Janar Toometi vastu ja Flora leeri silmis oli karistuslöök ning Kuuse eemaldamiseni viinud teine kollane kaart kergelt antud. Toometi sõnul viidi ta siiski palli rünnates tasakaalust välja.

"Läksin tsenderduse peale ja kuidagi viidi mind tasakaalust välja ja seetõttu ma ka kukkusin. Kohtunik nägi selles viga ja penaltit," kommenteeris Toomet mängu saatust otsustanud olukorda.

Kohtumise esimesel poolel oli Flora veidi ärksam pool, kuid teisel kolmveerandtunnil sai ka Kalju oma mängu paremini tööle. "Pidime hakkama lõpus rohkem riske võtma ja ilmselt seetõttu paistsime teravamana. Jalgpallis vahel juhtub nii, et lüüakse võrdses mängus 1:0, mille järel tuleb end rohkem kokku võtta."

Millised pisiasjad tänases võrdsete lahingus otsustavaks said? "Meil on liigas neli väga tugevat ja võrdset meeskonda, kes mängivad tiitli peale. Sellises olukorras on minu jaoks kõige olulisem, et meeskond peab oma süsteemist kinni. Teine asi on kindlasti tahtmine. Need on kaks asja, mis minu arvates eristavad võitjameeskonda."

Mängu algus pakkus ootamatusi ka üsna veidral põhjusel: nimelt kustusid kahel korral Hiiu staadionil tuled ja jalgpallurid kupatati mõlemal juhul tagasi riietusruumi. Pimedal staadionil mängiti samal ajal muusikat ja fännid välgutasid nutitelefonide taskulampe.

Kuidas sellised vahejuhtumid mängijat mõjutavad? "Sportlasena ei tohi lasta sellistel asjadel ennast segada. Peab suutma keskenduda mängule ja siis suudame ka enda jaoks parimaid tulemusi saavutada. Minu jaoks polnud see mingi probleem: iga kord, kui väljakule tulin, olin valmis samast kohast jätkama, kus pooleli jäime."