Oliver LüütseppFoto: Facebook
Võrkpall
12. märts 2017, 22:05

Tartu võrkpallimeeskonna peatreener pärast ehmatusega lõppenud veerandfinaalseeriat: mängijate häälestatus oli alla igasugust arvestust

Järgmisel nädalavahetusel Võrus toimuva võrkpalli Balti liiga finaalmängudeks pääses viimasena nelja parema hulka Tartu, kui kolmandas mängus alistati kindlalt 3:0 Ozolniek.

Põhiturniiri võitja seeria venis oodatust pikemaks, kui viimasena play-off´i pääsenud Ozolnieki vastu vajati kolme mängu. Pärast esimese kohtumise võitu said tartlased võõral väljakul ootamatul 0:3 lüüa. 

"Kindlasti oleks tahtnud seeria kiiremini ära lõpetada. Aga eile ei olnud valmis mängima sellisel tasemel nagu vaja olnuks. Julgen isegi kriitiliselt öelda, et iga mängija professionaalne häälestus oli alla igasugust arvestust," avas tartlaste peatreener Oliver Lüütsepp kehva partii tagamaid. 

"Seetõttu ehmusime ära, kui vastane tuli hea survega peale ja ei kohanenudki sellega. Mänguelementidest polegi midagi rääkida – olematu blokk, palju servi- ja rünnakuvigu. Puudulik agressiivsus ja kehv häälestus mänguks. Liiga lihtsalt lootsime läbi saada ja alahindasime olukorda."

Seda hirmu, et poolfinaali ei pääseta, siiski ei tekkinud. "Ei kartnud, et seeria ära läheb. Olime väga motiveeritud tänase eel.

Oli teada, et see häälestatus saab olema tunduvalt parem. Teadsin, et oleme Ozolnieki meeskonnast füüsiliselt võimekamad. Kolmas mäng lühikese aja jooksul – eks see töötas ka meie kasuks."

Üldises plaanis võib tekkinud lisamäng tartlastele valusalt kätte maksta. "Selles mõttes tuli seeria kasuks kindlasti, et tänasele mängule pidime minema nagu finaalile. Selg oli vastu seina ja kaotada enam ei tohtinud. Kindlasti hea kogemus mängijatele ja ka mulle.

Kahjuks tuli see aga sellepärast, et esimese geimi keskel sai põhiründaja Bradley Gunter hüppeliiges vigastada. Rohkem ta meid täna aidata ei saanud. Eks lähipäevade uuringud näitavad, kas ta järgmisel nädalavahetusel saab mängida."

Vaatamata sellele tahab Lüütsepp tuleval nädalal kindlasti mängida kõige kirkamale autasule. "Oleme sel hooajal kõigil liiga meeskondadest vähemalt korra jagu saanud – sellisel juhul ei saa me alla võidu endale eesmärki seada."

Laupäevastes Credit24 Meistriliiga poolfinaalides lähevad vastamisi Bigbank Tartu ja Rakvere Võrkpalliklubi ning Selver Tallinn ja Pärnu Võrkpalliklubi.