Rain Veideman (nr 6) kaitsetööd tegemas.Foto: Facebook / GSA Udine
Korvpall
13. märts 2017, 13:11

Udine mänedžer: Veideman esitas väga hea partii

Rain Veideman 22 pealeviskest: välismängija peabki mängu enda peale võtma

Eesti korvpallikoondislane Rain Veideman tegi eile debüüdi Itaalia esiliigas, kogudes GSA Udine heaks 24 punkti ja 9 lauapalli, kuid Imolale kaotati 65:77.

Veideman kahetses, et tiim võidupunkti ei saanud: "Oli täiesti võidetav mäng. Me pidanuks selle võitma, aga kui sisse ei viska... Tabavus oli tervel meeskonnal kohutav, sest mängisime kohad enamasti ilusti väja. Mitmel korral murdsin sisse ja söötsin välja - nii nagu trennis olime harjutanud -, kuid meie viskaja pani kaugelt 8st 0."

Aga eesti mees ise, tema seitse esimest viset põrkusid rõngalt tagasi. Esimese mängu ärevus? "Jah, tundsin küll seda," lausus Veideman. "Kuid esimeste läbimurrete järel tabas mind üllatus, et kohtunikud ei vilistanud vigu ära. Stan Okoyele kah mitte, ta sai tehnilise vea ja siis hakkas asi paremaks minema."

Alguse eksimused ei muserdanud ning Veideman tabas 15 järgmisest viskest 8, mõnigi neist skeemiga 2+1, ning teenis lõpuks ka 7 vabaviset, mis kõik realiseeris. Kokku sooritas ta mängust 22 viset. "Treener ütleb igaühele: kui oled vaba, tuleb visata, ja kate-kattest mängus tekkis mulle päris palju olukordi. Mäng oli hoopis teistmoodi, palju kiirem. Ja välismängija peabki mängu enda peale võtma, selleks mind siia toodi."

Kuidas hindab Veideman Itaalia Serie A2 taset esimese mulje põhjal? "Nõrgaks kindlasti mitte, aga VTB liigaga ei anna võrrelda," kõlab vastus. Aga Balti liigaga (paremikuga)? "Pigem üle. Aga tahaks mõne esimese otsa klubi ära näha, siis oskan paremini öelda. Eilne vastane Imola asub samuti tabeli teises pooles."

Peatreener Lino Lardo hinnangut enda esituse kohta Veideman veel ei tea: "Meil ei peeta pärast mängu koosolekut. Istusime bussi ja sõitsime Udinesse tagasi. Teisipäeval tuleb järgmine trenn, siis kuuleb."

Udine meedias pälvis uut energiat toonud eestlane kiidusõnu. Ka peamänedžer Davide Micalich ei hoidnud klubi Facebooki lehele intervjuud andes tundeid vaka all: "Veideman esitas väga hea partii ja oli energiline. Ta oli lõpus väga väsinud ning tema teravuseta ei leidnud me enam häid rünnakulahendusi. Kui palli korvi ei saa, on sel spordialal raske võita."

Eeloleval pühapäeval võtab Udine Itaalia kirdenurga derbis vastu Trieste, kes jagab esiliiga Idadivisjonis kolmandat kohta. Neil on 24 mängust 16 võitu, Udinel 10.