Heidi Weng.Foto: Twitter
Talisport
13. märts 2017, 18:22

Vanaema surm muserdas MK-sarja üldliidrit: olen detsembrist saati suusatamisest tüdinenud olnud ja üritanud head nägu teha (6)

Norra meedia pidas oma kohaliku murdmaasuusatamise tähe Heidi Wengiga avameelse usutluse, kus ta tunnistab, et tänavuse hooaeg on olnud äärmiselt raske. 

Põhjuse selleks on väga lähedase inimese siit ilmast lahkumine. "Vanaema oli mulle väga oluline ja mulle on kogu hooaeg olnud väga keeruline," sõnas Weng pisarsilmil. 

"See on minult võtnud väga palju jõudu. Olen palju juurelnud elu mõtte üle ja saan aru, et suusatamine pole sugugi ainuke asi. 

Olen suusatamisest väsinud olnud juba detsembrist saadik. Üritan ennast motiveerida, naeratada ja rõõmus olla. Aga see on väga raske."

Kuigi mõtteid on peast läbi käinud, siis 25aastase suusatajat on enim jätkama motiveerinud MK-sarja üldvõit. Veel enam nüüd, kui minna on jäänud vaid üks etapp. 

"Ma pole suutnud olla nii keskendunud kui tavaliselt. Aga annan endast parima, sest pidamata on vaid üks võistlus. Ootan, et kõik juba läbi saaks."

Murdmaasuusatamise hooaeg saab läbi tuleval nädalavahetusel, kui Quebecis võisteldakse kolmel päeval. Reedel peetakse sprint, laupäeval naistel 10 kilomeetri klassikasõit ning laupäeval sama pikal rajal vabatehnika jälitussõit.

Weng on enne viimast etappi endale üldvõidu sisuliselt kindlustanud, kui edestab lähimat jälitajat 300 punktiga.