Kaarel Nurmsalu.Foto: Stanislav Moshkov
Talisport
14. märts 2017, 11:00

VIDEO | Nurmsalu pärast ebaõnnestumist: võistlushüppel keeras Kaarel kõik tuksi - umbes 3km liiga hilja tõuge (5)

Suusahüppaja Kaarel Nurmsalu oli pärast eilset võistlust Lillehammeris selgelt pettunud, kui otsustav õhulend ebaõnnestust totaalselt. 

"Kaks esimest hüpet väga head. Esimene hüpe saime aru, et oleme õigel teel, teine hüpe sain hea tuule," meenutas Eesti mägikotkas edukaid treeninghüppeid. 

"Hüppasin pika hüppe. Olin seal trenni tulemustes 30-40 kandis. Mõtlesin siis, et võistlusel lähen teen sama moodi."

Paraku nii edukalt edasine enam ei õnnestunud. "Muide hüppel oli veel parim kiirus. See tähendab, et hoovõtt on paigas, suusk libiseb, kõik on korras," rääkis Nurmsalu justkui ideaalsetest tingimustest. 

"Ja võistlushüppel keeras Kaarel kõik tuksi. Umbes kolm kilomeetrit liiga hilja tõuge ja sealt polnudki enam midagi teha," kirjeldas suusahüppaja totaalselt aia taha läinud sooritust. 

"Peale otsa kaks meetrit kukkumist ja sealt pole enam kuhugi minna. Täitsa saabas! Aga noh, mis teha."

Masti mägikotkas siiski maha ei lase. "Teeme nii, et alla ei anna. Polnud mõtteski - kordagi, sest täna need kaks hüpet olid nii lahedad, et pole kaua aega nii häid olnud."

Nurmsalu usub, et siit saab ainult paremaks minna, sest tunne on iseenesest hea. "Ma väsinud ei ole, olen lihtsalt loll siiamaani olnud." 

Norra tuurist on jäänud pidada veel kaks võistlust ehk pooled. "Esimene pool läks aia taha, teine pool ei lähe," andis 25aastane sportlane lubaduse. 

Vaata videost, kuidas Kaarel värvikalt enda tegemistest räägib: