Leicesteri mehed 2:0 väravat tähistamas.Foto: OLI SCARFF
Meistrite liiga
14. märts 2017, 23:35

MUINASJUTT JÄTKUB: Meistrite liiga ajalugu teinud jamaikalane ja penaltitõrje sütitasid Leicesteri Euroopa kaheksa parema hulka!

Jalgpalli Meistrite liigas peeti täna kaks 1/8-finaalide korduskohtumist, kus Leicester City pööras 1:2 kaotusseisu Sevilla vastu 3:2 võiduks ning Torino Juventus tegi sotid selgeks FC Portoga.

Kodupubliku ees mänginud Inglismaa valitsev tšempion Leicester läks kohtumist juhtima 27. minutil, kui karistuslöögist tulnud palli suunas väravasse klubi kapten ja keskkaitsja Wes Morgan. Mehemürakas tegi ühtlasi ka Meistrite liiga ajalugu, sest temast sai esimene jamaikalane, kes maailma nimekaimas klubisarjas värava on löönud. 

Teisel poolajal tabas Sevilla Sergio Escudero küll latti ning Jorge Sampaoli hoolealustel oli veel mitu head võimalust, ent väravarõõmu tundis siiski Leicester: Marc Albrighton lõi oma tänavuse teise tabamuse Meistrite liigas, sama palju on kirja saanud näiteks ka Madridi Reali superstaarid Cristiano Ronaldo ja Gareth Bale. Kohtumise väravaid vaata SIIT.

Muide, Sevilla lõpetas kohtumise vähemuses, kui 74. minutil saadeti teise kollase kaardi tõttu platsilt minema poolkaitsja Samir Nasri. Prantslane tegi Jamie Vardy suunas õrna pealiigutuse, mille peale Leicesteri kesktormaja teatraalselt käsi hakkas laiutama. Vardy sai intsidendi eest kollase kaardi.

80. minutil oli Sevillal võimalus kohtumine vähemalt lisaajani viia (Leicesteri 2:1 võidu puhul oleks just nii läinud - toim.), kuid Steven N'Zonzi ei suutnud penaltit realiseerida. Kasper Schmeichel tõrjus prantslase soorituse, mäletatavasti tegi taanlane vägeva penaltitõrje ka paari avamängus.

Teises tänases kohtumises alistas Torino Juventus koduväljakul 1:0 Porto. Paulo Dybala tabamusest võitnud Juventus oli kahe mängu kokkuvõttes Portost parem 3:0. Nii nagu avamängus jäi Portugali sats ka täna avapoolajal vähemusse.

Leicester ja Juventus jõudsid tänaste kohtumistega Meistrite liiga kaheksa parema hulka, kus neid ootavad juba Müncheni Bayern, FC Barcelona, Madridi Real ja Dortmundi Borussia.