Naeratav Leicesteri peatreener Craig Shakespeare.Foto: Carl Recine
Meistrite liiga
15. märts 2017, 00:32

STATISTIKAPOMM | Pisike inglane uhkes seltskonnas, kaljukindel Schmeichel ja võitmatu Shakespeare

Jalgpalli Meistrite liigas selgusid eile järgmised kaks veerandfinaali ehk kaheksa parema hulka pääsejad, kui Leicester City alistas Sevilla ning Torino Juventus Porto. Õhtuleht vaatab kohtumistele otsa statistika abil.

1. korda lõi Meistrite liigas värava jamaikalane. Ajalugu tegi Leicesteri keskkaitsja Wes Morgan, kes avas Sevilla vastu skoori.

94 riigi esindajad on nüüd Meistrite liigas jala või pea valgeks saanud.

Leicester City peatreener Craig Shakespeare'ist sai täna kolmas inglasest peatreener, kes on oma võistkonda Meistrite liiga play-off'is juhendanud. Lisaks Shakespeare'ile on seda teinud ka Harry Redknapp ning Sir Bobby Robson.

Naeratav Leicesteri peatreener Craig Shakespeare. Foto: Carl Recine

3 võitu kolmest mängust on Leicester võtnud Claudio Ranieri töö üle võtnud Shakespeare'i juhtimise all. Lisaks Sevillale on alistatud Hull City ja Liverpool.

10 väravat on Leicester tänavu Meistrite liigas löönud. Neist kuues on otseselt rolli mänginud ääreründaja Riyad Mahrez, kes on löönud neli väravat ning andnud kaks väravasöötu. Just alžeerlane andis Morgani väravani viinud passi.

2 väravat on tänavu Meistrite liigas löönud Madridi Reali superstaarid Cristiano Ronaldo ja Gareth Bale ning eile Leicesteri 2:0 värava löönud Marc Albrighton. Pisike inglane on uhkes seltskonnas...

Marc Albrighton 2:0 väravat tähistamas. Foto: Darren Staples

8 erinevat Inglismaa klubi on pärast Leicesteri edenemist veerandfinaali Meistrite liigas kaheksa parema hulka jõudnud. Rohkemat pole suutnud ühegi teise riigi klubid.

0 väravat on Leicesteri väravavaht Kasper Schmeichel tänavu Meistrite liigas koduväljakul enda selja taha lüüa lasknud.

Esimest korda alates 2012. aasta 29. detsembrist teenis Sevilla poolkaitsja Samir Nasri punase kaardi.

Kohtunik Daniele Orsato näitab Samir Nasrile punast kaarti. Foto: Darren Staples

Esimest korda alates hooajast 2012/13 ei võida Sevilla eurosarjakarikat.

2015. aasta 23. augustist alates pole Juventus koduväljakul kaotusekibedust tundma pidanud. 46 mängu jooksul on kogutud suisa 40 võitu ja kuus viiki.

57 väravat on tänavu Meistrite liiga esimeses play-off ringis löödud. Tegemist on sarja uue rekordiga ning tippmargini viis Juventuse Paulo Dybala tabamus.