Võrkpalli Balti liiga parim punktitooja - Siim Põlluäär. Foto: Facebook / Rakvere Võrkpalliklubi
Võrkpall
15. märts 2017, 19:37

BALTI VÕRKPALLI FINAL4 | Siim Põlluäär võimalustest Tartu vastu: mäng käib ühe võiduni - otsustavaks saab kahe kõrva vahel toimuv

Nädalavahetusel saab lõpplahenduse võrkpalli Balti liiga, kus nelja parema hulka on jäänud vaid Eesti meeskonnad. 

Selle tarbeks püüdis Õhtuleht telefonitoru taha igast meeskonnast ühe esindaja, kes andis ülevaate, kuidas asjad enne otsustavaid mänge sujumas on. Esimeses poolfinaalis lähevad vastamisi Tartu ja Rakvere ning Lääne-Virumaa keskuse meeskonna tõsine töömees Siim Põlluäär näeb suurema vastu omasid võimalusi. 

"Ootusärevus on sees küll ja töö käib täiest hoos," kirjeldas Põlluäär emotsioone mõned päevad enne tähtsaid mänge. 

Pealtnäha sai Rakvere veerandfinaalidest kõige hõlpsamalt läbi, kui Vilniuse Flamingo meeskonnale ei loovutatud kahes mängus geimigi. "Ega ta nii lihtne tegelikult polnud," tõmbas 27aastane võrkpallur veidi tuure siiski maha. 

"Aga neil oli sidemängija vigastatud, sellepärast oli meil veidi hõlpu. Igatahes andis see seeria hea emotsiooni nädalavahetuseks juurde."

Kuigi tartlased paistavad paberil tugevamad, siis õnneks spordis see palju ei maksa. Põlluäär usub, et laupäeval on võimalused neilgi. 

"Mäng käib ühe võiduni ja seal on tähtis see, mis kahe kõrva vahel on, mitte ainult mängupilt. Kelle vaim tugevam on, see võidab," ei alahinnanud diagonaalründaja sugugi Rakvere võimalusi. 

"Arvan, et meie trump on meeskondlik mäng. Kõik peavad andma endast maksimumi ja ühe mehe šõud ei saa olla!" 

Kui juba nõnda kaugele on jõutud saab siht olla vaid üks. “Mina mõtlen küll ainult kulla peale!" teatas ta isukalt "Aga võtame päev korraga ja vaatame siis, kus me asume.”

Võrkpalli Balti liiga parim punktitooja - Siim Põluäär. Foto: Facebook / Rakvere Võrkpalliklubi

Põlluäär on sel hooajal Balti liiga parim punktitooja, kui 27 mänguga on kirjas 495 silma. Kusjuures lähim jälitaja on laupäevase vastase Tartu nurgaründaja Bradley Gunter (460), kes vigastuse tõttu aga nädalavahetusel mängida ei saa. 

Võrkpallur individuaalsele statistikale siiski liialt tähelepanu ei pööra. "Töö kannab vilja, ütleme nii. Tegelikult sellele nii palju tähelepanu ei pööragi – tähtis on võita."

Tartu BIGBANKi ja Rakvere Võrkpalliklubi poolfinaal algab laupäeval 18. märtsil kell 16 Võru spordikeskuses.