Foto: TV3
Tele
15. märts 2017, 21:12

ANNA TEADA: kas poeskäik on sinu jaoks sama keeruline kui prooviabiellujatele?

"PROOVIABIELU" | VAID NÄDAL TAGASI PITSAT MUGINUD LIISA: ma ei söö pelmeene, herneid, friikaid, süsivesikuid (54)

"Prooviabielu" seekordne osa keskendus peamiselt kulinaariale – kui Liisa uus abikaasa Sten sai nahutada otsustusvõimetuse pärast, siis Heleni uus kaasa Pertti osutus liialt enesekindlaks.

Helen teatas kohe alguses, et käib iga mehega šoppamas. "See näitab mehe otsustusvõimet. Mees peaks olema kindel, mida soovib ja naist juhendada, mida võtta, pakkuda välja ideid," rääkis naine, kuid kurtis üsna pea, et uus mees annab talle vähe hingamisruumi. "Ma ei suuda talle vastu vaielda," teatas Helen.

Üsna pea põrkas Helen kokku ka Pertti toitumisnõuannetega. Küll ei meeldinud mehele proteiinibatoon, siis piimatooted. Lõpuks andis Pertti alla: "Minu meelest võid sa endale igast asju sisse ajada, vahet ei ole." Ükskõik mis toite poes ka ei valitud, sisaldasid kõik liialt suhkrut.

Liisa ja Sten ei saanud samuti poes hakkama, kui neiu veeretas kogu otsustamise uue kaasa õlule. "Sina otsustad, sest sina teed süüa. Mina ei oska süüa teha. Sa pead midagi ära otsustama," teatas Liisa, kes hakkas poes kannatust kaotama.

"Ma ei söö magusat. Ma hernest ei söö. Püüan elada süsivesikuvaba elu," rääkis Liisa, kes vaid nädal tagasi oli nõus sööma Žiga tehtud pitsat vaat et igal õhtul. Ka pelmeenid ei sobinud Liisale, sest tegu kiirtoiduga, niisamuti friikartulid: "Ma ei söö friikaid. Friikad on süsivesikud." Küll aga palus Liisa Stenil valida poest veini.

Kui noorpaarid said poes käidud, hakkas söögitegu. Pertti teatas pea kohe: "Helen väga palju ei tea söögitegemisest."

Pliidi taga möllav Pertti teenis Heleni imestuse: "Ma just mõtlesin poes, et kuidas sa neid spagette sööd, need on ju pikad."

Niisamuti imestas Helen, kuidas söögitegemiseks nii palju nõusid vaja läheb. Taas kord vaieldi ka toitumise üle, kui Helen teatas, et paksuks teeb iga aine üleküllasus.

Viimaks sööma asudes soovis Helen lisada toidule ketšupit. "Kas sa kana maitset ei taha tunda?" küsis seepeale Pertti.

Liisa kodus valmis nõudliku pilgu all lõhefilee. Isegi väike vein ei suutnud meeleolu tõsta. Ka naise sõbrannad nõustusid, et esialgu medõde ja kokapoisi vahel keemiat tunda ei olnud.