Dennis Viollet, kes 10:0 võidumängus Anderlechti nelja väravaga kostitas, elas kaks aastat hiljem üle Manchester Unitedi ajaloo suurima tragöödia, Müncheni lennuõnnetuse.Foto: Vida Press
Jalgpall
17. märts 2017, 14:49

Manchester United kohtub Euroopa liigas klubiga, keda kunagi 10:0 loputati (2)

Lisaks Meistrite liiga veerandfinaalpaaridele selgusid täna vastasseisud ka tugevuselt teises eurosarjas ehk Euroopa liigas. Lyon kohtub Besiktasega, Amsterdami Ajax Schalkega, Celta Vigo Genkiga ning Manchester United Brüsseli Anderlechtiga.

Suurim tähelepanu on Euroopa liigas mõistagi Unitedil – kuigi mastaabilt peaks suurklubi kuuluma Meistrite liigas pallivate meeskondade sekka, siis hetkel ronitakse alles välja David Moyesi ja Louis van Gaali peatreeneriaegade tekitatud mõõnaperioodist. Euroopa liiga võit oleks Jose Mourinho esimesel hooajal ManU eesotsas kahtlemata kaunis sooritus – eriti kuna Inglismaa kõrgliiga esikohajahis tänavu kaasa ei lööda.

Anderlecht on inglastele igati puretav pähkel. Belgia klubiga on varasemalt eurosarjades kohtutud kuues mängus, viimati 2000. aastal, kui Meistrite liiga alagrupiturniiril võideti kodus Andy Cole’i kaabutriki toel 5:1, ent võõrsil kaotati 1:2.

David Beckham õlgu kehitamas, sest 2000 aastal - viimases omavahelises kohtumises - alistas Anderlecht Manchester Unitedi 2:1 Foto: Vida Press

Meeskondade aga vast kuulsaim lahing jääb juba enam kui poole sajandi tagusesse aega. Aasta oli siis 1956 ja Euroopa karikavõistluste teises eelringis oli United belglased avamatšis alistanud 2:0.

Manchesteris – sealjuures linnarivaal City kodustaadionil Maine Roadil, sest Old Traffordil puudus mängu võõrustamiseks piisav valgustus – tehti Anderlechtiga aga uut ja vana. Dennis Viollet lõi neli, Tommy Taylor kolm, Liam Whelan kaks ja Johnny Berry ühe värava ning 90 minuti möödudes vaatas tabloolt vastu seis 10:0 – meeskondade vastavalt suurim võit ja kaotus eurosarjades.

Dennis Viollet lõi Anderlechti võrku kahe mänguga viis väravat. Foto: Vida Press

2017. aastal kohtutakse 13. ja 20. aprillil.