Tess Ledeux on 15aastaselt maailmameister.Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
19. märts 2017, 16:05

15aastane prantslanna krooniti pargisõidus maailmameistriks, vaid kolm kuud nooremat Sildaru võistlema ei lubatud (9)

Hispaanias Sierra Nevadas peeti täna freestyle-suusatamise maailmameistrivõistlustel pargisõidu, Kelly Sildaru trumpala, finaalsõite. Naistest krooniti tšempioniks 15aastane Tess Ledeux.

Veebruaris isegi 15. sünnipäeva tähistanud Sildaru Andaluusias kohal ei ole – FISi reeglite järgi võisid sellel aastal MK-sarjas ja MMil kaasa lüüa sportlased, kes sündinud aastal 2001 või varem ja eestlanna seda kriteeriumi ei täitnud.

89 päeva ehk veidi vähem kui kolm kuud enne Sildaru sündinud Ledeux paiknes aga "õigel" pool vanusepiiri ja sai MK-hooaja kaasa teha. Talve krooniks kujunes mõistagi täna võidetud MM-tiitel. Prantslanna sai kolmest laskumisest parimal skooriks 85,6 punkti, millega ta edestas 1,8 silmaga Emma Dahlströmi. Kolmas oli Isabel Atkin 83,2 punktiga.

Kelly Sildaru saab oma FISi tiitlivõistluste meki esimest korda kätte järgmisel nädalal, kui võistleb Šveitsis toimuval juunioride MMil rennisõidus. MK-sarjas lööb eestlanna esmakordselt kaasa suve lõpus Uus-Meremaal toimuval võistlusel.