Forza Udine toimis täna täielikult, Rain Veideman kogus meeskonna rünnakute dirigeerimise kõrvalt 12 punkti, 5 lauapalli ja 5 korvisöötu.Foto: Facebook / Udine GSA
Korvpall
19. märts 2017, 20:57

Rain Veideman pani Udine meeskonna elama ja tabelitipp alistati kindlalt

Eesti korvpallikoondislane Rain Veideman pidas Itaalias oma teise mängu ja näitas end parimast küljest, aidates riigi kirdenurga derbis Udine GSA kindla 88:70 võiduni omas divisjonis kolmandat kohta hoidnud Trieste üle.

35 minutit - omadest kõige kauem - mänginud Veidemani arvele jäi 12 punkti (visked mängust 10/3, vabavisked 6/5), 5 lauapalli, 5 korvisöötu ja 1 kulp, tema vastu tehti 7 viga. Ent mis peamine: kaks nädalat tiimis olnud eesti mees pani rünnaku käima ja meeskonna elama. Peatreener Lino Lardo kasutab teda mängujuhina ning Veideman saab ses rollis suurepäraselt hakkama.

Eestlasest leegionär pääses puhkama pärast kuueminutilist mängu ja naasis teise perioodi alguses, kui Udine juhtis 21:17. Seejärel oli ta platsil kõik kümme minutit ja poolajaks oli seis 42:34. Udine tegutses soliidselt ja juhtis teenitult. Pall liikus korralikult ning erinevalt eelmise nädala kaotusmängust oli tiimi visketabavus selgelt parem.

Kolmanda veerandi juhatas sisse Veidemani kolmene, mis pani aluse 10:2 spurdile. Lardo võttis meie mehe 16-punktilises eduseisus korra puhkama, kohe järgmine rünnak jooksis puntrasse, Trieste viskas 8 silma järjest ja vaid minut hiljem saadeti Veideman platsile tagasi. Kohe saadi vahe uuesti kahekohaliseks ning viimase veerandi alguses juba 20 silmale. Ka kaitse pidas korralikult ja mäng oli otsustatud. Udine resultatiivseimaks kerkis 29 punktiga teine leegionär, nigeerlane Stan Okoye.

Mäng peeti täismaja ees, ühe korvi tagune rõdu oli vastase fännide päralt ning oli tõeline derbi-õhkkond. Trieste langes kaotusega divisjonis neljandale kohale.

Udine sai hooaja 11. võidu, põhiturniiri lõpuni jääb viis vooru ning vahe viimaseid play-off-kohti hoidvate Mantova ja Veronaga on kaks võitu. Lootus pääseda kohamängudele jäi elama.