USKUMATU: Balti meistrid – Rakvere VK!Foto: Gertrud Alatare
Võrkpall
20. märts 2017, 04:00

Tarvalik jonnakus tõi Rakverele uskumatu tiitli

Rakvere Vallimäel seisev Tarvas on seisnud 15 aastat üksinda. Eile sai ta lõpuks seltsi – Balti võrkpalliliiga lõvidega kaunistatud trofee haarati vinges mängus Pärnu meeskonnalt käest 3:2.

Baltimaade kangeimad võrkpallurid tulevad Virumaalt. Veel nädalavahetuse algul, enne Võrus toimunud nelja meeskonna finaalturniiri, tundunuks need sõnad jaburana. Mitte et Rakvere mehed kehvad mängijad oleks, aga tiitli ees seisid kaks suuremat ja oluliselt rahakamat vastaste vastu. Rakveres on enamik mängijaid poolprofid – vahe mäekõrgune.

Esimese ülesandega saadi hakkama – laupäevases poolfinaalis sakutati 3:1 ära põhiturniiri võitnud Tartu klubi. Emajõelinlased võitsid esimese geimi 25:18, ent teises murdsid rakverelased pinevas lõpus vastased 26:24. Sellega kadus ka tartlaste enesekindlus. Rakvere vormistas finaalipääsu üllatavalt kindlalt: 25:17, 25:10.

Kullamängus tuli Rakverele vastu aga Tallinna Selveri alistanud Pärnu. Avo Keelega on Eesti võrkpallis ikka kaasas käinud kõva kullaproov ning mängukäikki tundus minevat Pärnu lootsi tahtmist pidi. Avageim võideti 25:10! Teises oli mängu rohkem, aga ikkagi olid suvepealinlased 25:20 paremad.

Sellest väikesest motivatsioonisüstist – et esimene geim oli vaid juhus ja pole need pärnakad alistamatud midagi – Rakvere mängijatele aga piisas. Selg vastu seina olukorras võideti kolmas geim 25:22, neljandas kaitsti ära üks Pärnu matsipall ja jäädi peale 26:24. Ka viimane geim oli tasavägine, aga Tali hoolealused hoidsid pidevalt pärnakaid ühe punkti kaugusel. Lõpuks sellest minimaalsest edust ka piisas – Rakvere teine matšpall käis küll mitu korda üle võrgu, aga lõpuks olid need tibukollastes särkides virumaalased, kes selle resultatiivselt põrandale virutasid ja Rakverele ajaloolise võidu tõid. Rõõmutants võis alata!

Statistikast võidu võtmeid otsides peab välja tooma Rakvere liidri Siim Põlluääre hiilgemängu. 27 punkti toonud mees lõi palle maha diagonaalründaja kohta oivalise resultatiivsusega – 53,3 protsenti. Pärnakatel jäi omakorda vajaka blokimängust – võidetud geimide peale saadi käed punktivääriliselt ette üheksale, viimases kolmes aga vaid neljale vastaste löögile.

Pronksimatšis alistas Tartu Selveri 3:2. See tähendab, et Võrus toimunud turniiril läksid kõik kolm medalit Võrust pärit peatreeneritele.