Esmakordselt võistlustel osalenud Vyacheslav Ilichevile tuli võit siira üllatusena. Foto: Tiina Kõrtsini
Toiduuudised
20. märts 2017, 16:58

GALERII | Parimat Iiri kohvi teeb Vyacheslav Ilichev restoranist Pegasus (4)

Esmakordselt Eestis toimunud Iiri kohvi valmistamise võistlused "Teeling Irish Premium Coffee Challenge" võitis Pegasuse restorani vanembaarmen Vyacheslav Ilichev. 

Teatavasti koosneb Iiri kohv viskist, kohvist, magustajast ja vahukoorest, võistlustel aga tuli igal osalejal valmistada oma "twist" ehk enda nägemus Iiri kohvist. Viieliikmeline žürii leidis üksmeelselt, et parima kohvijoogi valmistas Vyacheslav Ilichev. Noormees, kes osales sellisel võistlusel esmakordselt, oli tulemusest siiralt üllatunud.

Esmakordselt võistlustel osalenud Vyacheslav Ilichevile tuli võit siira üllatusena. Foto: Tiina Kõrtsini

Oma nägemuse lisamiseks võistlustööle kasutas ta aniisi ja rosmariini ning magususe tasakaalustamiseks läks käiku roosa Himaalaja sool. Noormees ei salga, et viimased kaks nädalat kulus tal päris kõvasti aega, et kokteili maitsed tasakaalu viia.

"Võistluse ajal olin nagu dirigent klaaside vahel, kogu aeg kolises midagi," meenutab võitja oma ärevust ja tunnistab, et vahepeal tahtis ta juba käega lüüa.

Võistlejad tööhoos. Foto: Tiina Kõrtsini

Osalejate ärevus jäi silma ka kohtunik Helger Aavale — mõnigi neist tundus rahulik, aga mingil hetkel hakkas ikkagi käsi värisema ning see võis kergesti ka kokteili segi loksutada.

"Võitja esitlus oli parim, ta oskas põhjendada, mida ta oli teinud, ja ka visuaalne tulemus oli kena — kui mõnelgi võistlejal oli idee hea, aga tulemus lagunes klaasis, siis võidutöö oli visuaalselt kaunis ja see oligi ehk edu võti," ütleb üks kohtunikest, Iiri kohvi tegemise maailmameister Marta Piigli.

Kulturist Ott Kiivikas peab punkte panema pigem kõhutunde kui kogemuste põhjal. Foto: Tiina Kõrtsini

Kõhutunde ja mitte profipilguga jooke hindama kutsutud Ott Kiivikas pelgas algul, et tema hinnangud ei lähe erialainimestega kokku, kuid tegelikult langesid need suures osas ühte. "Kõik võistlejad tegid midagi omamoodi, aga parimad tööd olid need, kus kõike oli mõistlikult ja mõõdukalt," märgib kulturistist kohtunik. Otile olid üllatuseks just lisatavad ained, näiteks Himaalaja sool.