Edin Rahic.Foto: Twitter
Jalgpall
20. märts 2017, 20:51

JULGE LUBADUS! Inglismaa vutimeeskonna omanik: kui Premier League´i jõuame, saab meie mängudele 1 naelaga

Bradford City jalgpallimeeskonna kaasomanik Edin Rahic lubas Briti meediale, et kui neil peaks õnnestuma Premier League´i jõuda, siis hakkab nende kodumängude pilet maksma üks naelsterling.

Veel enam, Rahic usub, et vaatamata madalale pääsmele suudaksid nad ikka kasumit toota. Varasema kodumasinate suurtootja Boschi finantsdirektori ja erainvestorina peaks mees majandusest üht-teist teadma. 

Juba praegu pakub Bradford Inglismaa teises liigas väga soodsaid pileteid, kui 23 kodumängu eest tuli hooaja eel välja käia vaid 149 naela. Mängupäeval maksab pilet 25 naela. Tänu sellele on võistkonnal ka kogu liiga parim staadioni täituvus.

Hetkel hoiab Lääne-Yorkshire'i vutimeeskond Inglismaa tugevuselt kolmandas liigas neljandat kohta ning on valmis võitlema koha eest aste kõrgemal. Sealt lahutaks tippsarjast vaid üks samm. 

"Loomulikult on meie unistus Premier League´i pääsemine. Siis maksaksid piletid meie kohtumistele 1 naelsterlingi," sõnas Rahic. 

Ta lisab: "Meeskonnad saavad juba üle saja miljoni naela televisiooni õiguste eest. Piletitulu on selle kõrval köömes. 

Kui vaadata kõrgliiga meeskondade piletite hindasid, arvestades, et isegi tagaotsa meeskonnad kasseerivad televisiooniraha üle 100 miljoni, siis on häbi staadionipääsme eest nii kõrget tasu küsida.

Miks me ei võiks midagi fännidele vastu anda? Tahan, et minu meeskonnal oleks kõige parem atmosfäär kogu liigas."

Samuti on Rahicil idee, kuidas jalgpallis raha raiskamist piirata. Nimelt toetab ta mudelit, mida on näha NBAs ja NFLis, kus on määratud palgalimiidid. 

"Inglismaa vutis on palju keskpäraseid mängijaid, kes on äärmiselt üle makstud. Supertähtedele võibki rohkem maksta, kuid ülejäänud peaksid nendes summadest kaugele jääma." 

Bradfordi kaasjuht võtab oma avalduse kokku öeldes, et fännid on jalgpallis kõige tähtsamad inimesed.