Valtteri Bottas hooajaeelsel testimisel Kataloonia ringrajal. Foto: ALBERT GEA
Vormel 1
21. märts 2017, 16:54

Valtteri Bottas: mul on midagi viga, sest ma ei tunne mingit pinget ega kartust

Valtteri Bottas sõidab tuleval hooajal Mercedeses, kuid hoolimata nimekamast ja võimsamast tiimist, ei tunne vormelipiloot hirmu ega pinget. 

Mullu veel Williamsis sõitnud soomlane liitus viimaseid aastaid F1 domineerinud Mercedesega vahetult enne uue hooaja algust, kui tiitli võitnud Nico Rosberg otsustas minna pensionipõlvele. 

Tema tiimikaaslane on Lewis Hamilton, kelle rivaalitsemine Rosbergiga rikkus teismeeas tekkinud omavahelise sõpruse. Bottasel seda muret pole, sest mehed alustavad valgelt lehelt ning soomlane tunnistab, et ei muretse eesoleva aasta pärast üldse.

"Võib olla on mul midagi viga, sest ma ei tunne mingit survet ega karda midagi," rääkis Bottas väljaandele The Guardian. "Ma tean oma oskusi ning milleks olen suuteline ja kus pean veel arenema."

Bottas on teeninud kõvasti kiidusõna. Williamis vormelitiimi asutaja Sir Frank Williams pidas soomlast andekamaks nooreks piloodiks, keda ta on kunagi näinud, endine tehniline direktor Pat Symonds võrdles praegu 27aastast sõitjat noore Fernando Alonsoga. 

"Loomulikult suudan Hamiltoniga võidu sõita," sõnas Bottas. "Lewis on praegu paremaid piloote ning tema vastu pole kunagi lihtne. F1 piloot ei soovi kunagi lõpetada hooaega tiimikaaslasest tagapool. 

Minu eesmärgiks on alati aasta finišeerida meeskonnakaaslasest eespool. Tänavu on selle ülesande täitmine raske, ent see on mulle lisamotivatsioon."