Paarisaerulise neljapaadi mehed Rio de Janeiros. Vasakult: Andrei Jämsä, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo.Foto: Viljar Voog
Sõudmine
22. märts 2017, 14:47

Neljapaati vaevab Jämsä seljahäda (1)

Eile algas ametlikult kevad, mis muuhulgas tähendab ka sõudmishooaja peatset algust. Möödunud suvel Eesti rahvast olümpiapronksiga rõõmustanud paarisaeruline neljapaat (Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Andrei Jämsä) on peaaegu kogu märtsi rassinud neile tuttavas Horvaatia mägikülas Skradinis. Paraku pole laager kulgenud muretult.

"Tagasilöögiks on kujunenud Andrei seljahäda, mis on seganud harjutamist ja teeb mind veidi murelikuks," lausus paatkonna treener Matti Killing sõudeliidu kodulehele.

"Hetkel on mees ülekoormuse vältimiseks ja taastumise kiirendamiseks harjutanud individuaalse programmi järgi. Märtsi lõpus läheb ta doktor Mihkel Mardna juurde visiidile ning Eesti parimad spetsialistid püüavad selgust saada, mis vigastuse on põhjustanud."

Esimesest kolmenädalasest veelaagrist naasevad mehed märtsi viimastel päevadel. Nädala jagu ollakse Eestis, mis järel lennatakse tagasi Horvaatiasse Zagrebisse, kus ootab hooaja avavõistlus Croatian Open. Sealt omakorda rännatakse tagasi veidi üle 300 km kaugusele Skradinisse ning jätkatakse hooajaks põhja ladumist.

Kindlasti võtavad meie mehed osa ka mai alguses toimuvast esimesest MK-etapist Belgradis. "Võimalik, et Belgradis katsetame neljapaadis nooremaid, võimalik, et veele lähetame kahepaadidki. Kõik sõltub esiti avavõistluse tulemusest ning sellestki, mida teeb Jämsä selg," selgitas Killing.

"Zagrebis peavad kõik end tõestama nii ühe- kui kahepaatidel, välja arvatud Andrei, kes saab puhkust ja taastub. Ma ütleksin, et olukord on põnev ja meil on Jaanipäeva eel Poznanis toimuvale MK-le plaanis saata kaheksapaat.

Täna näen, et kaheksale kohale on kümme pretendeerijat. Ka MM-ile sõitva paatkonna koosseis ei ole lukus ning võimalus sinna pääseda on kõigil. Ma isiklikult loodan, et Rio medalistid on seal kõik rivis, kuid see uks ei ole kindlasti kinni."