Liiklusõnnetus Tallinna-Narva maantee 162. kilomeetril 23. märtsil 2017. Õnnetuses hukkus 10aastane tüdruk.Foto: Sofia Käer
Krimi
23. märts 2017, 21:25

Uudist täiendatud kell 22.35!

Raskes liiklusõnnetuses Tallinna-Narva maanteel hukkus 10aastane tüdruk

Neljapäeva õhtul juhtus Ida-Virumaal raske liiklusõnnetus, milles hukkus 10aastane tüdruk. Viga sai veel 12aastane tüdruk, kelle kiirabi toimetas õnnetuskohalt haiglasse. 

Õnnetus juhtus kella 20.30 paiku Jõhvi vallas Edise külas, Tallinna-Narva maantee 162. kilomeetril, kus põrkasid kokku kaks sõiduautot, edastas politsei- ja piirivalveameti valvepressiesindaja Viktoria Korpan.

Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Esialgsetel andmetel toimus liiklusõnnetus siis, kui Kohtla-Järve poolt Jõhvi poole liikunud sõiduauto Honda, mille roolis oli 39aastane naine, pidurdas järsult ning talle sõitis tagant otsa sõiduauto Toyota, mille roolis oli 34aastane mees.

Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Kokkupõrke tagajärjel hukkus Honda tagaistmel viibinud 10aastane tüdruk. Veel üks tagaistmel istunud tüdruk, 12aastane, sai vigastusi ja ta toimetati haiglasse. Haiglasse viidi ka Honda juht, kellel selgitatakse välja tema tervislik seisund ja võimalik joove.

Toyotat juhtinud mees ja autos reisijana viibinud kaheksa-aastane tüdruk vigastada ei saanud. Toyota juht oli kaine.

Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Liiklusõnnetuse põhjused ja asjaolud selgitab välja kriminaalmenetlus, mida juhib Viru Ringkonnaprokuratuur.

"Politsei teeb kõik võimaliku, et selle liiklusõnnetuse põhjused välja selgitada. Hetkel on väga keeruline öelda, miks autojuht järsult pidurdas,“ ütles Ida prefektuuri operatiivjuht Andres Jaggo.

"See nädal on Virumaa jaoks olnud liikluses väga raske, eriti traagiliseks teeb olukorda asjaolu, et hukkunud on laps,“ lisas Jaggo. "Ma palun kõiki Eesti inimesi, et kõik oleksite liikluses eriti tähelepanelikud, hoiaksite pikivahet ja arvestaksite ka teisi juhtide võimalike vigadega.“ 

Liiklusõnnetuse pealtnägijate sõnul oli järsult pidurdanud autole tagant otsa sõitnud auto liikunud suure kiirusega ning kokkupõrge oli nende sõnul kui plahvatus. Pealtnägijad märkasid ka väikest tüdrukut, kes lebas ja ei liigutanud enam.

Maanteeinfo teatel oli liiklus avarii paigas häiritud ning politsei reguleeris liiklust. Liiklus oli ümber suunatud Edise küla kaudu. Liiklus taastati veidi pärast südaööd.