Avarii Jõhvis 23. märtsil 2017. Hukkus 10aastane tüdruk.Foto: Sofia Käer
Krimi
24. märts 2017, 12:48

"Teda oli valus vaadata, ta sai aru, et last enam tagasi ei saa. Ta ei karjunud ega nutnud, lihtsalt käis edasi-tagasi."

Neljapäeva õhtul juhtus Ida-Virumaal raske liiklusõnnetus, milles hukkus 10aastane tüdruk. Viga sai veel 12aastane tüdruk, kelle kiirabi toimetas õnnetuskohalt haiglasse. Õhtuleht võttis ühendust pealtnägijaga, kes kirjeldas, mis täpsemalt juhtus.

Kas nägite ise avariihetke või oli see juba juhtunud?

"See oli juba juhtunud. Kümne meetri kaugusel meist toimus kokkupõrge."

Mis toimus peale avariid?

"Mu sõber kutsus koheselt kiirabi. Me jooksime sinna. Autodest jooksid välja lapsed ja täiskasvanud. Üks tüdrukutest (12aastane, selles autos, millele sisse sõideti - toim) langes karjudes asfaldile. Ta karjus, et tal on autos veel õde. Ema üritas last välja sikutada, kuid telefoni teel öeldi talle, et ei tohi puutuda, peab ootama päästjaid. Päästjad jõudsid kiiresti kohale."

Kõlas plahvatus. Kas see oli kokkupõrke heli või sarnanes see kummi lõhkemisele?

"Ei, see oli vali autode kokkupõrge. Kõlas plahvatusena, sest auto, millele sisse sõideti, millegipärast pidurdas järsult, seisis juba tee peal või sõitis väga aeglaselt. Seda kinnitada ei saa, kuid see, et auto tuled põlesid ühes kohas kaua, on kindel."

undefined Foto: PPA

Kuidas käitusid teised avariis osalenud? Kas nad pakkusid esmaabi kiirabi saabumiseni või olid nad pigem eemal ning otsustasid autole mitte läheneda?

"Kõik jooksid koheselt kohale, me püüdsime kinni kaks last ühest ja teisest autost. Täiskasvanud seisid auto juures, kuid mitte keegi ei saanud midagi teha. Oli võimatu kokku surutud autost last välja saada."

Kuidas ema käitus?

"Ema käitus veidralt, kuid see on arusaadav, sest ta oli šokiseisundis. Mitte keegi ei tea, kuidas sellises situatsioonis käituda. Alguses ta üritas autost oma last välja tõmmata, kuid laps oli metalli vahele surutud ning talle [emale - toim] öeldi, et ei tohi puutuda, vaid tuleb oodata. Ta hakkas käima edasi-tagasi, pani endale salli pähe ja näo ette ning kõndis. Teda oli valus vaadata - ta sai aru, et last enam tagasi ei saa. Ta ei karjunud ega nutnud, lihtsalt käis edasi-tagasi selle salliga."

Pealtnägija tunnistas, et talle jäi mulje, et ohvri auto ei peatunud keset teed juhuslikult ning tegemist ei olnud ka tehnilise veaga. "Avarii võis tõesti olla seotud roolis olnud ema käitumisega. Me arvasime kohe alguses, et enne avariid juhtus temaga midagi ja sellepärast ta keset teed seisma jäigi. Kuid ma ei taha teda süüdistada. Ta kaotas niigi oma lapse. Isegi vaenlasele ei tahaks midagi sellist."