Jaan Toots ja Eve KirsFoto: Arno Saar
Inimesed
24. märts 2017, 13:20

Jaan Toots pulmauudistest: "Mind ei huvita, mis kirjutatakse! Mul on oma elu!" (54)

Värske Kroonika kirjutab, et ärimees Jaan Toots (59) ja tema ärinaisest elukaaslase Eve Kirsi (42) jaoks on tänavune aasta tähtsündmusterohke – veebruaris sündis neil laps ja nüüd valmistuvat nad ka kiriklikuks laulatuseks!

Jaan ega Eve ise Kroonikas kommentaare jaganud ei ole. Õhtuleht helistas ärimehele, kes telefoni äärmiselt tõreda häälega vastu võttis ja uuris, milles probleem on. Kuuldes, et helistatakse Õhtulehest teatas mees, et on välismaal ja ei tea üldse, mida või kus temast kirjutatakse. „Ma ei suhtle kollase meediaga. Ma pole juba kaks aastat andnud ühtegi intervjuud. Kui kirjutatakse mingit jama, siis mind see ei huvita! Saate aru? Absoluutselt ei huvita!“ tõreles mees ja andis teada, et ta ei vasta mitte ühelegi küsimusele. „Mul on oma elu!“

Jaan ja Eve ilmusid teineteise seltsis esmakordselt avalikkuse ette 2015. aasta sügisel. Jaan oli siis veebruaris läinud lahku oma pikaaegsest elukaaslasest Kati Tootsist. Kroonika kirjutas, et kuigi Jaan veedab tihti aega Riias ning Eve tegutseb enamasti Tartus, on paarikese suhe kevadest saadik tuure kogunud ning neid on korduvalt pealinnas koos liikumas nähtud. „Ma ei tea, millest te räägite,“ kostis Jaan Toots, et ei tea kuulujutte ning lisas, et ta on olnud Evele konsultandiks kinnisvara arendamise küsimustes.

Jaan Toots ja Eve Kirs Foto: Arno Saar

Möödunud aasta lõpus teatas Publik, et Toots ja Kirs saavad peagi lapsevanemateks. Eve Kirs valmistuvat sünnituseks välismaal. Paraku jäi päevakangelane ise Publikule tabamatuks – ärimees vabandas ajapuudust ning sõnas, et on parasjagu nõupidamisel. 6. veebruaril sündiski nende perre pisitütar Elisabeth. Kroonika andmetel töötas ühtekokku neljateistkümnes firmas tegutsev naine ka veel mõni päev enne beebi sündi.

Jaanile on Elisabeth viies laps ning kolmas tütar – esimesest abielust on tal kolm täiskasvanud last: 33aastane Kerli, 32aastane Erhard ja 27aastane Rihard ning teisest kooselust Kati Tootsiga kaheksa-aastane Karoliina. Eve on suureks kasvatanud 18aastase poja Karli ning 17aastase Johanna. Nüüd teatab Kroonika, et paar valmistub kiriklikuks laulatuseks. Mõlema jaoks on tegu teise ametliku liiduga. Septembris ootab Jaan Tootsi veel üks tähtis sündmus – mees tähistab nimelt oma 60. sünnipäeva.

Jaan Toots oli 31 aastat abielus Kersti Tootsiga. 2014. aastal jõudsid nad lõpuks lahutuse detailide osas kokkuleppele ja tõmbasid ametlikule liidule kriipsu peale. Tegelikult elas Jaan juba 11 aastat koos Kati Tootsiga, kellega tal on ka ühine tütar. Jaani ja Kati romaan tuli avalikuks 2004. aastal, kui abielus olnud endine kõrge politseiametnik Jaan Toots paigaldas ärimees Urmas Sõõrumaa korterisse, kus Kati elas, ebaseaduslikult kaamerad, et noorel naisel salaja silm peal hoida. Salvestus sisaldas tundlikke kaadreid ja skandaal jõudis otsaga kaitsepolitsei huvisfääri.

Jaanilt ja Katilt oli aastaid uuritud, millal nad siis lõpuks abielluvad, samuti ei pääsenud Kati küsimustest, miks Jaan endiselt Kerstiga abielus on. Kui 2014. aastal tundus, et lõpuks ometi saavad Kati ja Jaan altari ette sammuda plahvatas peagi uudispomm. Selgus, et Kati ja Jaan on samuti lahku läinud!

Lahkumineku-uudis jõudis meediasse 2015. aasta veebruaris. „Lahkumineku otsuse langetasime alles siis, kui mõlemad saime aru, et kõik tunded on väljendatud ja ära kuulatud ning jõutud ühisele teadmisele, et sellises kooselus pole kummalgi soovi üheskoos edasi minna ega areneda. Selline lahkuminek pole eriti valulik, sest elu õppetunnid on omandatud, teineteisele andeks antud ja mõlemad saavad edasi liikuda,“ pihtis Kati Kroonikale ja lisas, et lahku koliti juba 2014. aasta augustis. Siis panid nad kooselu siiski pausile, lootes, et asjad paranevad. „Kui suhe lõhki läheb, on õigem leida kuldne kesktee ja eemalduda probleemidest. Selle eemaldumisega saimegi aru, et meil on palju lihtsam, kui oleme eraldi,“ selgitas Kati ajakirja veergudel, tuues peamise lahkumineku põhjusena välja Jaani äriasjad ja asjaolu, et mees veetis suurema osa ajast Riias. „Kui naine on lapsega kodus ja mees eemal, siis on see kahjuks murekoht ja mina lihtsalt reageerisin aeg-ajalt üle.“