Kommentaar

Inga Raitar | Nunnumeetriga silmakirjalikkus (54)

LISA KOMMENTAAR

Välismaa Vabarebane30. märts 2017, 12:53
Välismaa ees koogutamine meie "tarkade" juhtide poolt on sundinud endist suhteliselt vaba talumeest linna korteripuuri ja tööle Välisrebasest rikkuri tehasepuuri -olgu see tehasepuur siis Eestis või välismaal püsti pandud. Ikka selleks et "vabas majanduses" rabeleda palgavaesuses lääne rahajumale rikkust luues. Täpselt nagu need kanad, mis väiketootmise pideva ja järkjärgulise hävitamise eesmärgil "tarkade otsustajate" abil nüüd ka puuridesse suunatakse.
tõdemus28. märts 2017, 10:49
Loomadelt inimkehasse üle minnes tunnetame samu protsesse.Endale suuremaid õigusi kindlustanud orjapidajate klass käitub oma alamatega ehk orjadega samaväärselt kui loomadega.Asi on globaalne, kuid eristused on silmnähtavad riikide osas, kes on õnnelikud tagantpoolt arvestuses seal hulgas ka Eestis.Õnnelikuse astmelt teisel kohal olev Soome on selge näide, et saaksime olla õnnelikumad targemate riigijuhtide ja rahva initsiatiiviga kaasa lüües.
Tead Raitar!27. märts 2017, 18:44
Sa pead ennast targaks, aga sa pole seda. Arvad, et tegid midagi üllast, aga hoopis tegid liiga neile, kes pole seda ära teeninud. Kakle poliitikutega, mitte inimestega kes teevad väga tänuväärset tööd. Paras krokodill igas mõttes!
passivist27. märts 2017, 20:15
Tegelikult on päris kole näha, mis toimub end loomakaitsjateks nimetavate noorte inimeste sees. Kui nad karjuvad kõigi peale, kes ei mõtle nagu nemad, lärmavad, räuskavad, loobivad silte. Kas see ikka muudab tegelikult ka keskkonda paremaks? Ehk igat asja saab hinnata tema tulemuste järgi. Selliste väljendustega "aktivistid" küll kindlati keskkonda ei kaitse, pigem saastavad oma viha ja agressiivsusega.
Kristel26. märts 2017, 11:49
Nagu ise oleks kirjutanud. Ja siis see teismelistele veganluse "süstimine" a appi kanad puuris ja munevad, sead surevad, rebaseid piinatake. Haigete laste kasvatamine, kes elavad kunstlikus elus ja joovad mandlite puru leotamisel saadud "piima". Lapsed on nii ära lollitatud, et ei saa aru, kui lammast ei püga on tal PAHA , aga näe villst tootei ei sobi kanda, pigem visatagu vill prügikasti. Mu enda läheduses selline " appi mul on kahju neist" ja siis tofu, rammus seemnekook, banaan on söök vaid. Aga appi mul vanematest kahju, või väikevennast, kes mõtleb ja ütleb-miks mul peab nii loll õde olema.
Mõtlik26. märts 2017, 11:40
Hea lugu... Need karusloomakaitsjad on kogu aeg ogarad olnud.
Üllar26. märts 2017, 09:38
Kõlas nagu et Eesti noored on ajutud zombid.
kahjuks26. märts 2017, 09:47
ongi nii, et inimesed otsustavad asjade üle vaid selle järgi, kuidas see neis endas oleva läbi kõlab. Mõistmata, et ehk antakse neile lihtsalt olulist, ehk isegi nende elu korrastada aitavat infot.
26. märts 2017, 08:21
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Ziil26. märts 2017, 09:09
Ilmselt oled ka sina üks nendest geeniustest kes karusloomafarmide kinni panemise lipu alla tänaval jalgu trambib sest kaugemale kui esimene lõik sa oma lugemisega ei jõudnud.
Iren25. märts 2017, 20:50
hah25. märts 2017, 16:33
Ahoi? Imagoloogi superdemagoogia? Loomulikult tuleb tegeleda kõigi keskkonnaprobleemidega, aga üks ei välista teist. Paljud inimesed, kes on karusloomafarmide vastu, on ka metsa liiga aktiivse majandamise vastu. Pealegi, kui oleksite viitsinud süveneda, siis "eluvõõrad loomakaitsjad" ei arva sugugi, et puuriloomad tuleks metsa lahti lasta. Need loomad, kes hetkel kasvandustes elavad, seal kahjuks ka surevad. Võitlus käib selle nimel, et uusi loomi sinna põrgusse juurde ei toodetaks ja enam-vähem mõistliku aja jooksul farmid suletaks. Viiekümneaastane maainimene ei suuda ümber õppida? Minu kogemus näitab, et maapiirkondades on suutnud püsima jääda (ja hakkama saada) just eriti ettevõtlikud, töökad, terased inimesed. Küll nad leiavad vähem valusa viisi elatist teenida. Teksti viimane lõik on ka ääretult "huvitav". Ehk oskate ilkumise asemel head nõu anda, kuidas siis kodulinde lindude gripi eest hoida??
Kas hah on ohmu.26. märts 2017, 00:24
Ei, hah on ohver. Tema usub päris tõsiselt, et linnugripp lendab meie poole, tuleb koos kuldnokkade ja laululuikedega. Kulla tegelane, saa aru, et meedia on sind taas lollitanud. Sori arhiivis ja leia üles eelmine linnugripp, kuidas ta lendas meie poole, kuidas oli vist Kaubamaja jättis kevadise reklaamkampaania ära, sest kunstnik disainis sinna linnud, kuidas tuhanded süstisid ennast tamifluga jne. ja siis... Mais oli kõik kadunud, kampaania lõppes, et oodata uut paanikat seagrippi või oli see hullu lehma tõbi? Kes sellest kaotas , sellest ei räägita aga sellest võitis ravimitööstus ja tuhanded meediaväljaanded ja poliitikud!
imagoloogik26. märts 2017, 05:11
Kumb su elu rohkem mõjutab, kas karusloomakasvatus või metsade lageraie? Kumba sa ise oled võimeline mõjutama ehk võtma vastutuse? Kui mitu metsade lageraiet peatada sooviva seaduseelnõu mahahääletajat paar nädalat tagasi Riigikogus kuulub "karusloomakasvatuse vastase kampaania" toetajate hulka? Ehk siis armsad loomakaitsjad, te toetate oma toetusega neile ka metsade lageraiet ja väikeloomade hävitamist. Kui te seda ise ei märka, siis ei tähenda see seda, et seda ei toimu. Ega tähenda ka seda, et teie ei vastutaks. Kui märkaksite ja püüaksite aru saada, millest tekst kirjutab, saaksite ka aru, et tekst on sov inimesi oma reaalse keskkonna eest reaalselt vastutama panna. Mida enam seda suudab, seda reaalsem on, et poliitikud ei saa vastu võta meie keskkonda konkreetselt kahjustavaid otsuseid ja seda vähem seda keskkonda reaalselt kahjustatakse.
Siil26. märts 2017, 19:09
Tekst on väga hästi maskeeritud ja paljuski üsna adekvaatsete murekohtadega maskeeritud aga justnimelt m a s k e e r i t u d karuslooma farmide pooldamise lobitöö.
lobist26. märts 2017, 19:24
Pole kohe kindlasti maskeeritud lobitöö, karusloomafarmid on paraku Eestis väga väiksed ja vaesed, nad ei jaksaks ühelegi lobistile maksta. Erinevalt riigist, kes eraldab raha glamuursete kodulehtedega aktiivsete organisatsioonide ja nende kampaaniate tarrbeks, mille alt hiljem siis raha eraldanud poliitikute valimiskampaaniat teha.
Timbulimbu25. märts 2017, 12:49
Kas siis järgmisena keelatakse lindudel metsas lendamine ära? Kanad oli kergem saak. Kana peab saama elada talle liigiomaselt - siblida mullal, otsida tõuke, rohuliblesid... Aga eestlane on varmas käske täitma, ükskõik kust nad tulevad ja millised nad on. Harjunud käsualusena.
väiketootjate hävitamisprogramm26. märts 2017, 08:44
see , kuidas kanadel kästakse suvi otsa kinnises laudas olla, on samasugune tapatalgute projekt nagu ummi korraldas sigadega. Litsalt enne surma tuleb seni normaalselt elanud kanakestel veel ka vanglamõnusi maitsta . Ainult eestlaset ahne kubjas on võimeline selliseid korraldusi täitma ja selline on meil siis jälle leitud- põllumajanduse tapatalguid korraldamas. Pole vahet, kust erakonnast, peaasi et papp jookseb ja eu käsud saaksid ilusasti täidetud.
Vmaamiis25. märts 2017, 12:33
Kusjuures need loomakaitsjad said poolthääled suure pettusega,küsitluslehel oli üks küsimus-KAS TEILE MEELDIB LOOMADE PIINAMINE?Vastus oli juba küsimusse programmeeritud,saadi vastus- ei- ja keerati ilusasti karusloomakasvatajate vastu!!
nimi26. märts 2017, 08:48
aga kanade vangistamine kuutidesse. Kuidas seda nimetada, Kas tõesti keegi usub, et kinnisesse ruumi linnugripp ei pääse. Pigem ravib looduses olev loom või lind end ise ja on tugevama immuuunsüsteemiga, Jälle teadlik ja tahtlik loomade piinamine, hävitamine ja loomulikult selle sektori väiketootmise kaotamine .
Juurika Jorss25. märts 2017, 11:12
Kunstkarusnaha tootmine saastab loodust 10x rohkem kui naturaalse karusnaha oma.
hah25. märts 2017, 16:36
Võimalik, aga miks üldse peaks mingit karvast toodet tootma? Ei suuda kuidagi end karvaga katmata elada?
Faktid26. märts 2017, 00:37
Millel selline arvamus põhineb, kas oskad ka viidata mingitele materjalidele või on tegemist tunnetusliku oletusega?
Faktoloogik26. märts 2017, 06:58
arvamus põhineb reaalsuse vaatlusel. nii nagu võid ilma kohta arvata pikaajalise ilmavaatluse ja nähtuste analüüsi põhjal saab ka ühiskona protsesse analüüsida selge ja süveneva jälgimise alusel. Tunnetuslik oletus on hoopis midagi muud, see ei põhine reaalsusel, sest ei lähtu reaalsuse neutraalsest nägemisest.
to faktoloogik30. märts 2017, 12:37
Uuri veidi naftakeemia keskkonnamõju, tunnetuse kohta tundub ei tea sa ka midagi,,,
üks25. märts 2017, 09:53
professor!!! rääkis telekas, et tuleb ehitada puidutöötlemisvabrik, muidu ei ole e-kaubandusele pakendeid. Hiina rämpsu jaoks võetakse maha metsi ja ehitatakse laastatud maadele veel tehaseid- ja seda räägib heakskiitvakt haritud inimene
Mart25. märts 2017, 09:36
Küll on silmakirjalik ja rumal jutt. Väga paljud kanalid poleks sellist jama avaldanud. Tekst täis solvanguid ja vasturääkivusi. Häbilugu.
Marta25. märts 2017, 15:06
palun üks vasturääkivus. Konkretselt.
to mart26. märts 2017, 16:31
miks silmakirjalik ja veel rumal?? põhjenda.
25. märts 2017, 08:51
Inga, juuksevärv sobib väga!
eelkõnelejale25. märts 2017, 15:39
aga see on ka kõik...
Lea25. märts 2017, 08:30
aitäh Inga! Sinu ema Leida võib sinu üle uhke olla. Käisin pühapäeval Puka vallas ja kahju on nendest inimestest, kes tahavad maal ellu jääda oma tööga aga mitte valla ust kraapides. Lüpsilaut tuli kinni panna, sigu pidada ei tohi - taudi piirkond, nüüd ka kanad kinni. Tahaks öelda : PEATAGE MAAILM, MA TAHAN MAHA MINNA!!! Miski ei ole püha, ainult raha, raha, raha...
Brita to : Lea26. märts 2017, 11:33
kurb paradoks seisneb selleski. et MAHA MINNA. peab seda va krabisevat olema siis veelgi rohkem.
siim25. märts 2017, 07:30
nii tark naine nagu mu kunagine venekeele öpetaja!
mari25. märts 2017, 06:37
kusti24. märts 2017, 20:53
Ma ei kerjuta24. märts 2017, 21:16
Nigunii võetakse maha.
24. märts 2017, 20:43
Vaene eliit, mis nüüd nendest saab? Kujutage ette presidendiballi külmas veebruiarikuus, kus nii nunnud prouad ja härrad vuhisevad autodega kohale, seljas... plüüsist kasukad.
vanaema24. märts 2017, 20:31
Inga Raitarile suured tänud!
....24. märts 2017, 20:10
väga hea teemakäsitlus! Edu!
Ingale24. märts 2017, 20:01
Väga hea!!!! Tõesti!!! Ja metsad langevad vaid ühel põhjusel - raha. Rohkem ,rohkem,rohkem.
Fassbank24. märts 2017, 20:46
Millal hakatakse analüüsima rahapuuduse tegelikke põhjusi ja selle süüdlasi-korruptante?
Imestan24. märts 2017, 18:42
Imestan kohe, kuidas Raitaril kohe kui mingi teema muutub aktuaalseks, juhtub mingi asjaga seoses olev juhus. Mis siis inspireerib suurepärast kirjaneitsit oma ammendamatust teadmiste allikast sobiv jutuke välja laskmast. Ja vahet ei ole, mis on teema. Spetsialist on ta kõige alal, mis on hetkel aktuaalne või veidigi aktuaalsem.
24. märts 2017, 19:41
sina aga ei ole mitte mingil alal spetsialist, vaid tavaline pugeja ja sabassörkija.
imetaja24. märts 2017, 19:41
äkki on hoopis nii, et tark inimene suudab detailide taga tervikpilti näha, märkab olulisi detaile ja oskab neid seostada.
Tervikpilt25. märts 2017, 09:25
on tõesti kättesaamatu iga kampaania ja moeröögatusega kaasajooksjatele. Tore, et on neidki, kes suudavad seda veel näha ja saavad ka teistele arusaadavas vormis edasi anda.
normaalne artikkel25. märts 2017, 16:37
vist esimene selline sel ingal. ebameeldiv inimene muidu. sissejuhatuseks oleks võinud väheke viimistletuma näite välja mõelda. see oli täitsa armetu. omastarust terane loomulikult. mina tahaks näha oravat, kes peale metsa mahavõtmist jääbki sinna raielangile maha kükitama ja rebast ootama.
orav26. märts 2017, 07:00
Aga kuhu orav peale metsa mahavõtmist peaks minema, kui ka ümbruses on metsad maha võetud? Loomapoodi?
tegudele24. märts 2017, 18:14
Taimede eest seisjana tahan öelda kõigile taimetoitlastele: te olete mõrtsukad. Ja kõik nunnud kitsekesed jänkukesed kaa.
Muuhulgas kutsun üles lindude võrdõiguslikusele, igale kanale tuleb võimaldada aborti, kui ta seda soovib ja kukega võrdväärseid elutingimusi. Vajadusel ka soomuutmist.
Inga24. märts 2017, 18:08
Raital24. märts 2017, 18:03
24. märts 2017, 17:59
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
24. märts 2017, 19:42
sinusuguste tähelepanu on väärtusetu nagu sa ise.
tädi, kes sa vajad tähelepanu24. märts 2017, 19:43
mida artikli autor ei jaga? Sinu maailmavaadet?
Horros24. märts 2017, 17:43
just24. märts 2017, 17:29
minu mõtted.Tubli,Inga.