Demonte Harper Kalev/Cramo särgis. Foto: Martin Ahven
Korvpall
25. märts 2017, 17:41

Ekskalevlased Ühisliigas võidukad: Harperile tippklubi skalp, Elegar hullas lauas (1)

Veebruari lõpus Kalev/Cramo ridadest lahkunud Demonte Harperi karjäär Peterburi Zenitis on saanud hea alguse, kui ameeriklase kaasa löömisel on võidetud kõik kolm peetud mängu. 

Kui varem oldi alistatud nii Kaasani Uniks kui Permi Parma, siis täna teeniti võõral väljakul magus 83:80 võit Lokomotiv Kubani vastu. Algkoosseisus mängu alustanud Harperil polnud parim viskepäev, kui kuuest teele saadetud viskest läbis korvirõnga vaid üks. Seega tagamängija arvele kolm punkti ning lisaks kaks vaheltlõiget. 

Kusjuures EuroCupil langes Zenit veerandfinaalis just Kubani käeläbi, kes näitas kahes mängus suhteliselt kindlat paremust. Tõsi, finaali Saša Obradovici hoolealustel siiski jõuda ei õnnestunud. 

Ühisliigas on eespool aga Peterburi meeskond, kui 18 võidu ja 3 kaotusega hoitakse tabelis teist kohta. Lokomotiv platseerub neljandale kohale (13-5). 

Tähtsa võidu teenis täna ka teine ekskalevlane Frank Elegar, kes vedas Jenissei 86:78 võiduni Minski Tsmoki üle. Eesti publikut hullutanud keskmängija arvele 8 punkti, 11 lauapalli ning 3 resultatiivset söötu. 

Sellega kindlustati tabeli kuuendat positsiooni, kui nii Astana ja VEF on teeninud ühe võidu vähem (9). 

Ühisliiga tabeliseis: