Bulgaarlaste võidurõõm. Foto: STOYAN NENOV
Jalgpall
25. märts 2017, 23:42

FOTOD | Põnev MM-valiksari: Ronaldo jõudis vinge tähiseni, Belgia pääses viimasel hetkel häbist

Jalgpalli MM-valiksarja Euroopa tsoonis jätkati viienda vooru kohtumisega, kui mängudeõhtu pakkus mitmeid huvitavaid tulemusi. 

A-alagrupis jätkab kaotuseta Prantsusmaa, kes oli võõral väljakul veidi hädas Luksemburgiga, kuid Oliver Giroud´i kahest ja Antoine Griezmanni ühest väravast siiski 3:1 võidu teenisid. Võõrustajate tabamuse eest hoolitses Aurelien Joachim. 

Samal ajal peetud mängus teenis mõnevõrra üllatusliku võidu Bulgaaria, kes alistas 2:0 Hollandi. Oma koondise karjääri esimesed tabamused sai kirja ründaja Spas Delev. 

Bulgaarlaste võidurõõm. Foto: STOYAN NENOV

Varasemalt peetud kohtumises sai Rootsi kindlalt 4:0 jagu Valgevenest. 

B-alagrupis näitas vinget minekut Portugal, kes koduväljakul alistas kindlalt 3:0 Ungari. Kahel korral oli täpne Cristiano Ronaldo, ühe tabamuse lisas Andre Silva. Eelmise aasta parima jalgpalluri kontos on nüüd 70 koondiseväravat. 

Ronaldo on nüüd löönud Portugali koondise eest 70 väravat. Foto: RAFAEL MARCHANTE

Varasemalt peetud kohtumistes viigistasid 0:0 Andorra ja Fääri saared ning Šveits alistas 1:0 Läti. 

H-alagrupis, kuhu kuulub ka Eesti oli suurüllatusele lähedal Kreeka, kes juhtis võõral väljakul pikalt Belgia vastu. Külalised läksid 46. minutil Kostas Mitroglou väravast juhtima, kuid jäid 65. minutil ühega vähemusse, kui teise kollase teenis Panagiotis Tachtsidis.

Belgia ponnistused kandsid vilja alles lõpu eel, kui viigipunkti päästis Romelu Lukaku 89. minuti värav. Viiendal lisaminutil jäid kreeklased juba kahega vähemusse, kui platsilt saadeti ära Georgios Tzavellas. Võõrustajatel siiski võiduväravaks aega ei jätkunud. 

Lukaku päästis Belgiale punkti. Foto: Yves Herman

Varasemalt peetud kohtumises viigistas Eesti võõral väljakul 0:0 Küprosega, Bosnia ja Hertsegoviina võttis kohustusliku 5:0 võidu Gibraltari üle.

Viiendale voorule tõmmatakse joon alla homme, kui kohtumised peetakse C, E ja F alagruppides.