Kalev ja VEF mänguhoos.Foto: Martin Ahven
Korvpall
26. märts 2017, 18:40

7 VÕTIT + GALERII | Valus kaotus, BC Kalev/Cramo – Riia VEF 74:82

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond võõrustas Ühisliigas Riia VEFi ja kaotas 74:82, Riia-kaotuse eest ei saadud revanši. Võtame mängu kokku seitsme võtmeküsimuse abil.

1 Mis otsustas mängu saatuse?

VEFi ülekaal viimasel veerandil. Kolme veerandaja järel näitas tabloo absoluutset võrdsust 59:59. Kalev oli veel ees 66:64, kuid siis haaras VEF Janis Blumsi vedamisel kerge, kuid otsustava initsiatiivi. Vahe ei kärisenud suureks, kuid jäigi püsima.

2 Kas Balti meeskondade derbi toimib?

Jah. Olgu tabeliseis milline tahes, Kalevile ja VEFile on iga omavaheline mäng põhimõtteline. Võitlust ja vaatamist jagus küllaga. Ühisliiga peab Eestit ja Lätit jätkuvalt tähtsaks - selle tõestuseks tuli Tallinna mängu vaatama ning mõlema klubi presidentidega kohtuma liiga tegevjuht Ilona Korstin.

3 Milline koht hakkab Kalevile Ühisliigas koitma?

11. Et Nižni Novgorod alistas täna veidi varem Permi Parma, astus Siim-Sander Vene koduklubi Kalevist sammukese kaugemale. Eile omakorda kaotas Eesti tiimist tagapool olev Minski Tsmoki kodus Krasnojarski Jenisseile ja jätkab 12-ndana. Perm ei pääse enam viimasest, 13. kohast.

4 Kes olid mängu paremad?

Mark Tollefsen ja Janis Blums. Tollefsen tegi kindlasti oma hooaja keskmisest parema esituse, tabades korralikult ning olles vajalik mängumees. Kogenud snaiper Blums aga lihtsalt võttis ja ladus ühe kolmese teise järel Kalevi korvi - esimesel poolajal seitse kolmest, mängu lõpuks 31 punkti jagu palle.

5 Mida peab Kalev edasist silmas pidades parandama?

Käima palliga hoolikamalt ümber. Kui Balti liiga poolfinaali kordusmängus Prienai Vytautasega tehtud teise poolaja pallikaotusi sai kirjutada väsimuse arvele, siis täna kohtumise alguses tehtuid küll mitte. 14 minuti jooksul jäädi pallist ilma 9 korral, mõnelgi korral ei sundnud vastane kalevlasi selleks mitte kuidagi. Hiljem pilt paranes ses osas.

6. Mida ütlesid asjaosalised?

Avaldame asjaosaliste kommentaarid esimesel võimalusel.

7 Mis saab edasi?

Kalevit ootab jätkuvalt tihe mängugraafik, järgmisest neljast kohtumisest kolm peetakse Tartu Ülikooliga. Teisipäeval võõrustatakse tartlasi Balti liiga pronksiseeria avamängus (kordusmäng toimub 6. aprillil Tartus), reedel aga heideldakse ülikoolilinnas meistriliiga põhiturniiri esikoha nimel. 3. aprillil kohtutakse Ühisliigas võõrsil Moskva CSKAga.

VEF aga saab neljapäeval ilmselt punktilisa, kui kodus võetakse vastu Ühisliigas võiduta jätkav Permi Parma.