Sergei Tetjuhhin Rio olümpial.Foto: DOMINIC EBENBICHLER
Võrkpall
26. märts 2017, 18:45

PÕLVKONDADE VASTASSEIS! 41aastane isa kohtub tähtsas matšis 16aastase pojaga (1)

Nad kohtuvad täna Venemaa võrkpalli Superliiga põhiturniiri eelviimase vooru mängus. Isa Sergei (41) ja poeg Pavel (16) Tetjuhhin. Belgorodi Belogorje vastaseks on Kaasani Zeniit. Piletid sellele mängule on ammu välja müüdud, kirjutab volley.ee.

Sergei on olümpiavõitja (2012), poeg kolmekordne Venemaa noortemeister. Pavel valiti viimati meeskonna parimaks, isa on selliseid auhindu võinud loendamatul hulgal. Poeg läheb täna väljakule nurgaründajaks, kuigi on omavanuste hulgas enamasti libero. Teises nurgas võtab koha sisse papa.

Belogorje klubi omanik ja treener Gennadi Šipulin arvab, et noorsõdurite rindele saatmiseks on paras aeg: "See ei ole mingi show-mäng. Loodame, et sellest kujuneb Paveli jaoks hea start."

Küllap ka natuke valus, sest tõrjuma tuleb hakata maailma paremate ründajate (Wilfredo Leon, Matthew Anderson jt) rünnakuid ja serve. Seda silmas pidades peeti Tetjuhhinite kodus põhjalikult aru, kas lubada nii noort mängijat eesliinile. Lõpuks luba saadi, vaatame, mis hakkab juhtuma.