Siim Aunison.Foto: Anu Hammer
Talisport
26. märts 2017, 23:06

Lumelaudur Siim Aunison: hea uudis on see, et olümpiaks vajalikud punktid on käes

Spindleruv Mlynis toimunud lumelaua pargisõidu MK-etapil osales ka Eesti lumelaudur Siim Aunison, kes lõpetas sõidu 44. kohaga, edestades maailma tippsõitjaid Ville Paumolat, Carlos Garcia Knighti ning Torgeir Bergremit. 

Meeste pargisõidus osales kokku 66 sõitjat. Kvalifikatsioonis said osalejad teha kaks sõitu, millest esimesel teenis Aunison oma hooaja parimad punktid. 

"Jäin enda sõidu esimese poolega rahule, kuid kahjuks hüppest ei tulnud parimat trikki. Ka minu endine treener - Soome koondise peatreener Antti Koskinen, oli reilitrikkidega rahul," ütles Aunison pressiteate vahendusel. 

Aunison tõdes, et ka teine sõit algas hästi, ent viimane hüpe osutus komistuskiviks. "Rada oli nõudlik ning maandumine selleks ajaks juba korralikult sassis. Muidugi olen nördinud, kuna tulin tulemust sõitma, aga eks kõigil oli raske. Hea uudisena tooks välja, et olen hooajaga kogunud kokku olümpiaks vajalikud 50 maailmakarika punkti."

Spindleruv Mlyni maailmakarika etapi esikolmikusse platseerusid Chris Corning USAst, Fridtjof Tischendorf Norrast ning Jamie Nicholls Suurbritanniast. 

Edasi sõidab Siim Aunison Soome Levile, kus aprilli alguses toimuvad Soome meistrivõistlused lumelaua pargisõidus, kus Eesti sportlane saavutas eelmisel aastal kuuenda koha.