Teineteist õnnitlevad Maik-Kalev Kotsar ja PJ Dozier (nr 15).Foto: AFP / Scanpix
Korvpall
27. märts 2017, 10:12

VIDEO | Maik-Kalev Kotsar: lootsin, aga ei uskunud, et jõuame nii kaugele!

Maik-Kalev Kotsar jõudis Lõuna-Carolina ülikooli koosseisus teatavasti NCAA meistrivõistluste Final Fouri, kui Eesti aja järgi eile hilisõhtul alistati Florida 77:70.

208 cm pikkune Kotsar oli võidu üks peaarhitekte, sest ta viibis väljakul tervelt 36 minutit ning kogus 12 punkti ja 3 lauapalli. Tema hooaja keskmised näitajad on 23,8 minutit ja 5,7 punkti. Eile seisis ta aga Lõuna-Carolina mängu nurgakiviks olevas kaitses nõnda hästi, et treener Frank Martin ei saanud noormehele palju puhkust anda.

Kotsar oli üks kolmest pressikonverentsile kutsutud mängijast ning ta kiitis toimunu imeliseks. "Loomulikult lootsin siia ülikooli tulles, et midagi niisugust võiks juhtuda. Aga kas ka arvasin, et juhtub? Kindlasti mitte. See on uskumatu tunne!"

Seekordsel pressikonverentsil mängust enam liiga palju ei räägitud, suurüllataja Lõuna-Carolinna puhul on teemaks juba muu, eelkõige vaimutugevus, mille on paika timminud treener Frank Martin.

Emotsionaalne Martin tunnustas hoolealuseid. Kotsar omakorda kiitis: "Frank on pannud meid hooaja jooksul üksteist usaldama. Usaldame nii treenerit kui ka meeskonnakaaslasi, nii väljakul kui ka sellest väljaspool."

Lõuna-Carolina liider, 26 punkti visanud Sindarius Thornwell omakorda tunnustas eestlast, et too oli mänguks hiilgavalt valmis. "Ta küsis juba teisel rünnakul palli. See näitas, et ta oli algusest peale mänguks valmis. Maik aitaski meid terve mängu jooksul väga hästi," rääkis Thornwell, kelle söödust viskas Kotsar kaks minutit enne lõppu mängu ühe olulisema korvi seisuks 67:63.

Vaata mängu põhjalikku videokokkuvõtet, kus Kotsari kuuest korvist on näha neli: